REUTERS
PERIŠIĆ OPET SPAŠAVA DE BOERA?

NASTAVLJA SE NATJECANJE DUGO I ŠIROKO DEVET TISUĆA KILOMETARA Mourinho sada strahuje i od skromnih Ukrajinaca: 'Zlatan mora igrati!'

U tri današnja termina nastavlja se natjecanje u Europskoj ligi, pred nama su nova 24 okršaja. Od Astane na istoku do Viga na zapadu (5.900 kilometara) pa St. Peterburga na sjeveru i Be’er Sheve na jugu (3.200 kilometara), klubovi iz 21 države članice UEFA-e, među kojima nažalost nema Hrvatske, lovit će pobjede koje u njihovu blagajnu donose 360.000 eura.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. rujan 2016. 16:56

Milanski Inter koji u svojim redovima ima dvojicu hrvatskih reprezentativaca, nakon domaćeg poraza od Hapoel Be’er Sheve gostuje kod Sparte u Pragu, koja je nakon izgubljenog derbija od Slavije prošlog vikenda ostala bez trenera Zdeneka Ščasnyja. Ivan Perišić je u Pragu, ali Frank de Boer odlučio je još malo na ledu držati Marcela Brozovića, kojeg nema na popisu od 20 igrača koje je odveo u glavni grad Češke. Prema pričama iz Italije, Brozović se ispričao treneru De Boeru zbog ponašanja nakon što je prije dva tjedna zamijenjen protiv Hapoela, a suigrače je uz ispriku obećao počastiti pizzom.

- Nije mi bilo lako preuzeti Inter umjesto talijanskog trenera Roberta Mancinija. Morao sam ići korak po korak, nisam se mogao ponašati kao bik u kineskom dućanu, da im dođe Nizozemac i odmah počne govoriti kako stvari trebaju funkcionirati. Ovdje je puno pritiska, svi me gledaju s otvorenim ustima - objasnio je De Boer kako se osjeća u Interu.

Još jedan talijanski predstavnik u Euroligi ima duet Vatrenih u svojim redovima. Milan Badelj i Nikola Kalinić nakon remija s PAOK-om u Solunu dočekuju azerbajdžanski Qarabag, a s njima je i nekadašnji (možda ubrzo opet i aktualni?) reprezentativac Hrvoje Milić.

- Naš je cilj u prvenstvu izboriti Ligu prvaka, što neće biti lako. Europsko finale? Igrao sam ga prije dvije godine s Dnjiprom, tako da znam što to znači. Bile su to prekrasne emocije i nadam se da ću ih uskoro ponovno proživjeti. Naš trener Paulo Sousa vrlo je stručan i želio je da ostanem pod svaku cijenu i to mi je puno pomoglo. Napoli? Mercato me ne zanima, sretan sam tu gdje jesam i ciljam dvoznamenkastu brojku golova - poručio je Kalinić.

No upravo je napad Viola ove sezone često kritiziran. Na šest natjecateljskih utakmica zabili su samo pet golova i navijači se sve češće i glasnije pitaju zašto portugalski trener uopće nije dao minutažu Mauru Zarateu i Hernanu Toledu, igračima koji bi mogli osnažiti ofenzivu.

- Zašto ih ne stavljam? Pretpostavljam da su navijači uvijek u pravu... Pokušavamo riješiti problem golova na više načina, jedan od njih je uvođenje više centaršutova u našu igru - objasnio je Sousa.

Jose Mourinho europski put s Manchester Unitedom nastavlja na Old Traffordu protiv ukrajinske Zorje. Crveni vragovi su posrnuli u Rotterdamu protiv Feyenoorda i novi kiks mogao bi im zatvoriti vrata prezimljavanja u Europi.

- Ovo je jako važna utakmica koju moramo dobiti - naglasio je Mourinho.

Portugalac još razmišlja hoće li koristiti usluge Waynea Rooneyja, koji ima problema s leđima, ali se nalazi među kandidatima za nastup. Mourinho je Zlatanu Ibrahimoviću dozvolio da nakratko skokne na odmor u Italiju početkom tjedna, no oko nastupa Šveđanina dvojbe nema.

- Zlatan će početi utakmicu - poručio je Mourinho.

Raspored Europske lige

Skupina A

Manchester United - Zorja, Fenerbahče - Feyenoord (21.05)

Skupina B

Astana - Young Boys (17.00), Olympiacos - APOEL (21.05)

Skupina C

Gabala - Mainz (17.00), St. Etienne - Anderlecht (21.05)

Skupina D

Zenit - AZ Alkmaar, Dundalk - Maccabi (21.05)

Skupina E

Roma - Astra, Austria - Viktoria Plzen (21.05)

Skupina F

Athletic Bilbao - Rapid, Genk - Sassuolo (21.05)

Skupina G

Ajax - Standard, Celta - Panathinaikos (19.00)

Skupina H

Šahtar - Braga, Gent - Konyaspor (19.00)

Skupina I

Schalke - RB Salzburg, Krasnodar - Nice (19.00)

Skupina J

Fiorentina - Karabah, Liberec - PAOK (19.00)

Skupina K

Sparta Prag - Inter, Hapoel BS - Southampton (19.00)

Skupina L

Steaua - Villarreal, Zürich - Osmanlispor (19.00)

Linker
20. travanj 2024 08:20