REUTERS
SPOMINJU SE VELIKA IMENA

NEĆE SAMO ROONEY BITI PROBLEM, EVERTON UOČI BIJELIH DOVODI STRAŠNO POJAČANJE? U ludom scenariju na Poljudu bi mogao zaigrati 'topnik' od 30 mil. eura

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 09. kolovoz 2017. 18:31

Everton, Hajdukov protivnik u play-offu za ulazak u Europsku ligu, još čeka na dovođenje barem još jednoga igrača, koji im je neophodan kako bi im ambicije u Premiershipu bile u rangu borbe za gornji dom. Glavna im je briga angažiranje napadača od formata s obzirom na to da im je za 85 milijuna eura u Manchester United otišao najbolji igrač i strijelac Romelu Lukaku.

Oko Belgijanca se sve vrtjelo i dojam je da Ronald Koeman nije još pronašao formulu kako igrati bez njega. Povratak Waynea Rooneyja u matično jato za njih je dobra stvar, no s obzirom na to da je on već u godinama, Koeman ga ne namjerava koristiti kao špicu. U zadnjoj test-utakmici protiv Seville Rooney je u 45 minuta, koliko je bio u igri, većim dijelom bio na desnom krilu.

Soccer Football - Everton vs Sevilla - Pre Season Friendly - Liverpool, Britain - August 6, 2017  Everton's Wayne Rooney   Action Images via Reuters/Ed Sykes
Reuters/Ed Sykes

Glavni je cilj Evertona Gylfi Sigurdsson, napadača Swanseaja, a njegova bi cijena bila oko 50 milijuna eura, što bi bio klupski rekord po pitanju ulaznih transfera. No stvar još nije gotova, premda su iz redova Islanđaninova kluba rekli “očekuje se da saga bude gotova u narednih nekoliko dana”. Tih se “nekoliko” dana odužilo, a Koeman nije htio komentirati medijske napise.

Isto tako, mediji pišu, bolje reći lobiraju, ako već ne dolazi Sigurdsson, zašto ne bi došao Olivier Giroud iz Arsenala, koji je ondje postao višak dolaskom Lacazettea, a cijena bi za Francuza, koji želi igrati da bi bi bio konkurentan za reprezentaciju, bila nešto niža - 30 milijuna eura.

Giroud
Daniel Kopatsch / Getty Images

Isto tako, Evertonu je zanimljiv i ofenzivni veznjak, Turčin Emre Mor iz Borussije Dortmund, no tu bi ih trebao prestići milanski Inter. Sandro Ramirez, novi igrač u redovima Evertona, premda je protiv Seville igrao na krilu, mogao bi biti njihov glavni napadač do dolaska Sigurdssona ili Girouda. Uostalom, zabio je i Andalužanima, i to već u prvoj minuti. On je za razliku od Klaassena, Keanea i Pickforda došao na mala vrata, odnosno za “malen” novac; Malagi je plaćena odšteta od “tek” šest milijuna eura. On je prošao Barceloninu omladinsku školu, bio i dio prve momčadi, da bi prošlu sezonu bio u Sevilli.

Linker
23. travanj 2024 21:52