Foto: Vlado Kos / Cropix
REAKCIJA TRENERA

OSIJEKOV TRENER IMAO JE RAZLOGA ZA ZADOVOLJSTVO 'Čestitam igračima na drugom poluvremenu. Susreti s PSV-om su nagrada igračima i navijačima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2017. 13:08

Usprkos 2:1 porazu od Luzerna u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Europske lige Osijek je prošao u 3. pretkolo gdje ga čekaju okršaji protiv PSV-a.

Pobjeda 2:0 iz Gradskog vrta tako je bila dovoljna Osijeku za prolaz, a nakon susreta trener osječke momčadi Zoran Zekić je imao razloga za zadovoljstvo.

"Potvrdilo se ono o čemu smo pričali, Luzern se predstavio u potpuno drugačijem izdanju. Naravno da je naš mentalitet takav da se nakon prve utakmice uglavnom pričalo kako je to „gotova priča“, kako Švicarci i nisu neka momčad, a vidjeli ste da to nije tako. Stoga bih čestitao igračima Luzerna na odličnoj utakmici, dakako i svojim dečkima na onome što su pokazali u drugom poluvremenu. Pokazalo se da nam nedostaje iskustva u europskim ogledima, zato nam je ovaj uspjeh još i draži, a susreti s PSV-om neka budu nagrada i igračima i navijačima", rekao je Zekić, stoji na web-stranici NK Osijek.

S druge strane, trener Luzerna Markus Babbel nije djelovao suviše razočarano.

"Ovo je bio pravi odgovor naše momčadi na terenu, nakon onog prvog dvoboja u Osijeku. Sve do primljenog pogotka odigrali smo jako dobro i mogu zaista čestitati svojoj momčadi. Bila je to igra kakvu smo tražili, sigurna i organizirana. Imali smo tih 2:0, ali se pritom i dosta potrošili, pa nam se dogodila loša reakcija u situaciji kada smo, nažalost, kapitulirali. Nakon toga više nismo imali ni psihološke ni fizičke snage da opet sve preokrenemo u svoju korist. Šteta, bili smo na dobrom putu izboriti prolaz, no sada se moramo posvetiti Prvenstvu koje nas očekuje. Osijeku želim sreću u nastavku europskog natjecanja".

Linker
18. travanj 2024 05:12