CROPIX
'MI NE CIJENIMO TAKO...'

'OSJEČANI MISLE DA SU FAVORITI? NEKA IM BUDE' Slavni trener Austrije pecnuo domaćine: Osijek se malo previše uljuljkao u zadovoljstvo nakon ždrijeba!

Nema lakog protivnika, ali ako Osijek želi ulogu favorita neka mu bude, poručio je trener Austrije Thorsten Fink
Piše: Darko RužićObjavljeno: 17. kolovoz 2017. 18:55

Miran i dobro raspoložen trener bečke Austrije Thorsten Fink jučer je nastupio na presici u Gradskom vrtu. Uz njega je sjedio kapetan momčadi Raphael Holzhauser.

- Hvala svima na gostoljubivosti i domaćinstvu koje je iznimno srdačno - započeo je Thorsten Fink.

Osijekovi su dosadašnji protivnici u pretkolima Europske lige imali trenere sjajne igračke karizme. Markus Babbel u Luzernu, Phillipe Cocu u PSV-u, a eto sada i Thorsten Fink.

- Gledali smo Osijek protiv Rijeke i uvjerili se da je to jako dobra momčad. Krasi je kolektivna igra, ona jaka momčadska. Cijenim da su izgledi u današnjoj utakmici 50:50 posto. Čak mislim da je naš domaćin u blagoj prednosti samo zbog jednoga. Nije imao što izgubiti protiv PSV-a, ali sada je drugačije, on žarko želi iskorak, rasterećeniji je od nas - izjavio je Fink.

Očitovao se i o cilju koji je postavio pred svoje učenike.

- Želimo ostati neporaženi i ako je ikako moguće postići gol u gostima, jer on je uvijek značajna prednost. Snimali smo Osijek i vidjeli smo da je čvrst, kompaktan, ali i jako opasan iz prekida igre. Pokušat ćemo sve to spriječiti. Ako u nečemu imamo veliku prednost, to je naše iskustvo igranja u skupinama, Osijek to nema, a to ćemo pokušat iskoristiti.

I zamjenski kapetan Austrije, Raphael Holzhauser, koji će vrpcu nositi umjesto ozlijeđenog vratara Almera jučer je djelovao vrlo optimistički.

- A i kako bi drugačije. Međutim, prije svega se veselim današnjoj utakmici. Puno smo saznali o Osijeku, bit će to zanimljivi susreti oba puta. Rekao bih, složio se s našim trenerom, izgledi su nam podjednaki, ali ako zadržimo mir i koncentraciju odluka će o prolasku u Europsku ligu past će u uzvratu - izjavio je Holzhauser.

Za kraj je trener Austrije Thorsten Fink na zanimljiv način poentirao.

- Mislim da se Osijek uljuljkao u zadovoljstvo nakon ždrijeba što mu je za protivnika izvučena Austria. Mi ne cijenimo tako i ne radujemo se što smo dobili ovog protivnika. Raspitali smo se, proučili puno toga o Osijeku i iskreno baš nam se ne sviđa što smo saznali. Mislim da u ovoj fazi natjecanja i nema lakog protivnika bez obzira tko se s kim sastaje, ali ako Osijek želi ulogu favorita neka mu bude - zaključio je Fink.

Linker
20. travanj 2024 04:07