CROPIX
DOBRODOŠLI U PAKAO POLJUDA

OVAKAV FANATIZAM ZABRINUO BI I VEĆI KLUB OD EVERTONA 'Borit ćemo se do krajnjih granica, dat ćemo sve od sebe! Garantiram - neće im biti ugodno!'

FANATIČNI OPTIMIZAM Ante Erceg i Josip Radošević, bitne figure Carillove momčad uoči sudara s Englezima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2017. 16:20

Približava se ‘veliki četvrtak’. Everton stiže pred prepune tribine Poljuda. Raspoloženje u svlačionici Splićana je poticajno, momci Joana Carilla glavu drže visoko, motivirani su do krajnjih granica.

- Protiv Evertona ćemo se boriti do krajnjih granica, dat ćemo sve od sebe. Garantiram da Evertonu neće biti ugodno na Poljudu, uz pomoć Torcide i naše vatrene publike možemo doći do rezultata koji bi se zauvijek pamtio. Eh, kad bismo mogli zarana postići neki pogodak... Onda bi na trbinama zavladala euforija - kaže Erceg.

Veli da se svi u svlačionici gaje nadu da će Hajduk, bez obzira na veliku prednost Evertona iz prve utakmice, igrati najesen u Europi.

- Moramo se nadati i nadamo se... Izgarat ćemo od prve sekunde utakmice, pokušat ćemo pobijediti i nadoknaditi prednost koju imaju Englezi.

Nitko nije favorit

Zamišljate li sebe kako zabijate velikom Evertonu?

- Uvijek volim zabiti pogodak i asisitirati, da Hajduk pobjeđuje. Međutim, najmanje je bitno tko će zabiti Evertonu, najvažnije jest da zabijemo. Hvala Bogu, jako bih volio zabiti Evertonu na Poljudu.

Hrabro će kazat da su svjesni svoje kvalitete.

- Ne, ne plašimo se Evertona, nikoga se ne plašimo, a naročito kad igramo na Poljudu. Na našem stadionu drugi se moraju plašiti. Nama je na Goodisonu sva ta atmosfera možda malo u nekim trenucima poremetila koncentraciju, ali držim da na Poljudu nitko nije favorit ako se ne zove - Hajduk!

Mislite li da bi se svi ti veliki igrač Evertona mogli uplašiti atmosfere na Poljudu? Pa oni ipak svaki tjedan igraju pred prepunim stadionima?

- Jasno, sve su to veliki igrači, svaki tjedan igraju pred prepunim trbinama. Ali, na Poljudu je nešto posebno, u Engleskoj na svim tim punim stadionima nikad nisu doživjeli takvu atmosferu. Na tribinama u Engleskoj je više kazališna publika, ali kad Poljud napravi pritisak na suparnika, onda je to neka druga priča. Vidjet će sve to Rooney i društvo. Mi ćemo na Poljudu biti zbog navijača biti 30 posto jači, imat ćemo toliko više snage i motiva. Zato može biti svašta, zato možemo do trijumfa - zaključio je Erceg.

A što kaže Josip Radošević, vrlo važna karika društva Joana Carilla?

- Imali smo svojih šansi na Goodisonu, šteta što nismo zabili pogodak, bilo bi super da je završilo recimo 2:1. U četvrtak ćemo na prepunom Poljudu u utakmicu ući pozitivno, hrabro i pametno te pokušati izboriti prolaz.

Najbolje moguće

Veli da je atmosfera na stadionu Evertona bila sjajna, ali da će je Poljud nadmašiti.

- Everton svaku utakmicu igra pred prepunim trbinama, na sjajnim terenima, na visokim razinama. Međutim, ovaj uzvrat je velika prilika naše generacije, znam da će Hajduk izgledati najbolje što može u ovom trenutku. Bilo bi krasno kad bi to bilo dovoljno za veliku pobjedu - zaključuje Radošević. D. Olivari

Linker
25. travanj 2024 06:19