Marijan Pušnik
 Foto: Vojko Basic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

PUŠNIK JE NAJAVIO DA ĆE MACCABI PASTI 'Rijeka je iza nas...svi su zdravi i očekujem pobjedu'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 24. kolovoz 2016. 21:26

Dan prije uzvratnog ogleda protiv Maccabija iz Tel Aviva na Poljudu (čevrtak, 20.30 sati) pred sedmom silom na Poljudu pojavio se trener Hajduka Marijan Pušnik u društvu veznjaka Zvonimira Kožulja. Iza "bijelih" je nes(p)retna uvertira u utakmicu sezone u vidu derbija protiv Rijeke, malo je to ohladilo raspoloženje među navijačima, ali to su ostavili iza sebe, piše Slobodna Dalmacija.

- Rijeka je iza nas, razmišljamo samo o Maccabiju. Ovo je nova utakmica, nova šansa. Svi znamo što nam ovaj susret može donijeti – rekao je Pušnik.

Hajduku je za prolaz dovoljno i 1:0. Kako ćete se postaviti?

- To sigurno neću ovdje reći. Tih 1:0 bio bi idealan rezultat za nas, ali možemo odmah na početku susreta primiti gol pa će nam za produžetke trebati dva gola. Igrat ćemo tako da ćemo proći dalje, to je naša želja i cilj, tako ćemo se i postaviti – tajnovit je ostao Pušnik.

Kakva je atmosfera u momčadi?

- Koliko sam vidio na treninzima momci željno iščekuju dvoboj, dobra je atmosfera.

Sastav?

- Nema prvih i drugih 11, svi su oni igrači Hajduka. Normalno je da ću prvih 11 odrediti nakon zadnjeg treninga, a 20 igrača vodim u karanterenu. Nadam se samo da kod igrača neće biti prevelike želje, da od nje igrači ne izgore – poželio je Pušnik.

Što je glavna prednost Hajduka u ogledu s Maccabijem?

- Teško je govoriti o našim prednostima, ali to je svakako domaći teren, naša publika. No, rekao bih da je to i loš teren što će vjerujem više smetati igračima Maccabija.

Split, 210816.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmica 6.kola MaxTV Prve HNL izmedju HNK Hajduka i NK Rijeke.
Na fotografiji: torcida.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

Što ćete tražiti od igrača?

- Pobjedu – jednom riječju odgovorio je Pušnik.

Istaknuo je kako su izuzev duže ozlijeđenih igrača i kartoniranog Nižića svi spremni i zdravi za nastup.

U slučaju da i u Splitu bude identičnih 2:1, ali za Hajduk pristupit će se izvođenju udaraca s bijele točke. Hoćete li vježbati jedanaesterce?

- Jedanaesterce vježbamo redovno, nećemo ih vježbati specijalno baš za ovu priliku. Imamo pet-šest igrača koji specijalisti za to – kazao je Pušnik.

Veznjaka Kožulja dočekalo je također pitanje o atmosferi u momčadi?

- Svjesni smo svi važnosti utakmice, znamo što nam donosi plasman u grupnu fazu. Bitno je da svi budemo koncentrirani, vjerujem da ćemo uz pomoć publike ostvariti zacrtani cilj – kazao je Kožulj.

Ima li treme?

- Treme ima, ali očekujem najbolje. Osjeti se svakako razlika u odnosu na ostale utakmice, nije isto igrati pred punim stadionom na Poljudu kao u gostima ili u prvenstvu. Privikavam se polako, sve mi je lakše. I sutra će biti teška utakmica, ne smijemo dopustiti da nam pun stadion bude breme nego vjetar u leđa.

Kako zaustaviti Medunjanina?

- Medunjanin je zaista kvalitetan igrač, imao sam priliku uvjeriti se u sve njegove kvalitete i kada sam bio pozvan u reprezentaciju BiH. Teško je reći kako ga zaustaviti, bitnije je kako zaustaviti cijelu momčad Maccabija. Međutim, ima Medunjanin svoje kvalitete. Pogotovo je opasan iz prekida. Moramo se koncentrirati na to kako zaustaviti njegove prekide – naglasio je Kožulj.

Nema najboljeg igrača Maccabija iz prvog susreta Tal Ben Chaima? Koliko će to pomoći Hajduku?

- Bio je izuzetno raspoložen u Tel Avivu, ali oni imaju široki kadar, nije im to neki hendikep. Uskočit će u momčad neki igrač koji je sigurno također kvalitetan, ne možda toliko kao on, ali sigurno jako dobar – zaključio je Kožulj.

Gal Alberman je dobro, ozdravio je i trenirat će sad s nama. A to što nema Ben Chaima... Ah, naša je sreća što imamo dovoljno dobrih igrača, pa ćemo ga zamijeniti bez problema – glavno je što je rekao trener gostiju, Shota Arveladze, Gruzijac na klupi Maccabija iz Tel Aviva..

Potvrdio je optimizam, uz dozu samouvjerenosti kako trebaju proći dalje. Došli su da – pobijede!

- Nismo očekivali da ćemo primiti gol u prvoj utakmici, ali nismo očekivali ni da ćemo sve riješiti u prvoj utakmici. U prvoj smo pobijedili, nadam se da možemo opet... Prošla je bila dobra, bit će i sutrašnja dobra.

Kako vidite Hajduk?

- Dobri, jaki momci, 'Susič' je najbolji od Hajduka, to se vidi, a imaju i nekolicinu koji mogu promijeniti utakmicu ako im date prostora i vremena. Znači, naš zadatak je da im ne damo ni prostora, ni vremena. Poznajem Hajduk bolje sada, nego prije tjedan dan, to mogu reći.

Znate da vas čeka paklena atmosfera?

- O da, znamo to, pripravni smo... Znamo za pritisak, znamo za atmosferu. Poznajemo klub i što ga čini posebnim. Pripravni smo na teškoće. Ja kao igrač nisam imao sreću nastupiti u Poljudu kojeg poznam iz priča i razgovora, to je poznata nogometna scena. Svi koji poznaju nogomet znaju da je Split poseban. Prava je sreća igrati u tako poticajnoj atmosferi. I imam sreću da sad kao trener nastupim i pobijedim.

Split, 100816.
Stadion Poljud.
Navijacki ugodjaj na utakmici 2. kola MAXtv Prve lige izmedju Hajduka i Dinama. 
Na fotografiji: Torcida.
Foto: Mario Todoric / CROPIX
Foto: Mario Todoric / CROPIX
Torcida dekor

Vi ste bez Ben Chaima, koliko će vam nedostajati?
- Svatko tko bude igrao bit će dovoljno dobar.

Haris Medunjanin, internacionalac iz Sarajeva, glavni vezist Maccabija bio je također na pressici i pružio nam prigodu da pričamo bez prevoditelja, jezikom "iz regiona":
- Očekujem da prođemo, došli smo da pobijedimo, prvu jesmo, a Hajduku smo dali šansu za drugu utakmicu. Ali, mi smo isto spremni za drugu utakmicu, da u njoj riješimo sve što još nismo – kaže Medunjanin.

Pričali ste sigurno sa Sušićem, što kažete o njemu?
- On mi je rekao sve najbolje o Hajduku i igračima, a nismo o utakmici pričali... Pričao sam i sa Zvonimirom (Kožuljom, op. a.). On je dobar momak i vrlo dobar igrač, u reprezentaciji Bosne i Hercegovine smo skupa, obojica imaju dobre kvalitete. Nismo baš pričali posebno, znate kakva je situacija, bitno je za nas i njih da prođemo. Svi se isto nadamo!

Pardon, nije nogometno pitanje, ali nas baš zanima, je li vam što u rodu pjevačica Amira Medunjanin koju voli i splitska publika, oboje ste rođeni u Sarajevu?

- Nije mi ništa, ali dobro pjeva... - nasmijao se Medunjanin, dobro je barem malo razbiti uštogljenu atmosferu "pressica".

A kako tko pjeva u Poljudu, nestrpljivi smo vidjeti. Maccabi je došao s golemom dozom samouvjerenosti.

Linker
25. travanj 2024 13:11