Elez i Livaja
 Matija Djanjesic / Hanza Media / CROPIX
NIJE BILA NJIHOVA VEČER

RAZOČARANA LICA NOGOMETAŠA RIJEKE, ALI NEŠTO IH JE 'ZASMETALO' I VIŠE OD SAMOG PORAZA 'Nismo bili na razini prijašnjih utakmica u Europi'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. rujan 2017. 01:10

Razočaranje na licima igrača Rijeke. Ne toliko zbog poraza koliko zbog dojma da to nije bila ona prava Rijeka. Poraz od AEK-a ujedno je i prvi domaći poraz Bijelih u tri sezone Europske lige, a gostovali su na Kantridi i Lyon, Sevilla, Feyenoord...

- Nikada nije dobro početi porazom. Znamo da u Europi nema lakih utakmica i priželjkivali smo pobjedu za bolji nastavak, ali nismo bili na razini na kojoj smo bili prijašnjim utakmica u Europi. Moramo gledati dalje, na iduću utakmicu u HNL-u da bismo odigrali bolje nego sada. Pogodak? Više bih volio da nisam zabio pa da smo pobijedili - rekao je Josip Elez.

Riječi kojima bi objasnio poraz od AEK-a teško je nalazio i Zoran Kvržić. Kao da je izostao onaj pravi riječki impuls na desnoj strani koji je Olympiacosu stvarao puno problema, ali i doza agresije iz koje bi Bijeli ulazili u polukontre.

- Dali smo sve od sebe, ali nije bila naša večer. Nemam odgovor zašto nismo bili pravi, na početku smo imali dvije-tri prilike koje nismo iskoristili, onda smo dobili jeftin pogodak... Tako je to u nogometu - istaknuo je Kvržić.

U taboru AEK-a suprotno raspoloženje, dojma smo, malo i euforično nakon pobjede na Rujevici.

- Odigrali smo dobru utakmicu i pokazali da smo odlična momčad. Ponosan sam što sam dio ove momčadi, znali smo da će biti teško, ali protiv dobre Rijeke pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Jesmo li sada favoriti za drugo mjesto? A zašto ne bismo razmišljali o prvom mjestu? Ako budemo igrali ovako kako smo igrali protiv Rijeke možemo se nositi sa svima, pa i s Milanom - istaknuo je branič AEK-a Uroš Ćosić.

Linker
19. travanj 2024 00:25