CROPIX
LJUDI, NEMA PREDAJE!

RAZOČARANI TRENER DINAMA POSLAO PRAVO OBEĆANJE NAVIJAČIMA, OBJASNIO ZAMJENU 'NAJVEĆEG TALENTA' I POŠTENO PRIZNAO: S pravom su nam zviždali!

U prvom susretu posljednje runde kvalifikacija za Europsku ligu u Zagrebu su nogometaši Dinama i albanskog Skenderbeua igrali 1-1 (0-1). Uzvratni susret je 24. kolovoza u Elbasanu
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 17. kolovoz 2017. 23:54

Prvi je pred novinare stao strateg Skënderbeua Ilir Daja, koji je unatoč činjenici da je u sučevoj nadoknadi ostao bez pobjede morao biti zadovoljan...

- Uzeli smo ono što htjeli, ovo je jako dobar rezultat. Treba kazati, bar je to moj dojam, da smo oštećeni za jedan regularni pogodak. U prvom dijelu smo bili bolji takmac, kreirali smo dosta šansi, dok smo se u nastavku više posvetili obrani. Vjerojatno jer je i Dinamo ubacio u brzinu više, stvarao je pritisak, ali sve u svemu moramo biti zadovoljni - kazao je Daja pa dodao:


Dinamo Zagreb vs Skenderbeu 0-1 Goal Liridon...

- Ne mislim da su moji igrači pali sa snagom, jednostavno smo puštali previše prostora, no ponavljam moramo biti zadovoljni.

Daja je dao svoje viđenje i kad je uzvratna utakmica u pitanju...

- Uzvrat će biti drugačiji, imat ćemo ogromnu podršku naših navijača i vjerujem da možemo biti samo bolji. Ovaj primljeni pogodak u sučevoj nadoknadi samo nam može biti pouka za drugih 90 minuta, dakle, moramo biti koncentrirani dok se ne čuje posljednji sučev zvižduk. Uglavnom, sve je otvoreno, ako uđemo u utakmicu kao što je to bio slučaj u ovoj, da smo napravili veliki korak prema prolasku dalje - zaključio je trener albanske momčadi.


Dinamo Zagreb vs Skenderbeu 1-1 Goal Angelo...

Nekoliko minuta kasnije stigao je i Mario Cvitanović, na njegovu se licu jasno vidjelo razočaranje, iako bi možda nakon viđenoga morao biti sretan s rezultatom.

- Postoji ona poslovica, u pobjedi se ne uzvisi, a u porazu, odnosno ovaj put u neriješenom rezultatu se ne ponizi. Prvo poluvrijeme nije bilo kako smo očekivali i kako smo željeli, publika nas je s pravom ispratila sa zvižducima. Tu nije bilo energije, nije bilo emocije - istaknuo je Cvitanović pa nastavio: - U nastavku je to bilo puno bolje, navijači su to osjetili i pogurali nas do kraja. U Albaniju idemo pobijediti, idemo po Europsku ligu, napravit ćemo sve da u tome uspijemo, nema predaje!

Strateg Dinama nije htio komentirati ranu zamjenu Antu Ćorića...

- Svaki pojedinac je dio ekipe i mora se ponašati profesionalno i dati maksimum, vjerujem da ovoga puta nije bilo iznimke. Momčad mora djelovati kao momčad, ne može pojedinac sam donijeti pobjedu.

Svjestan je Cvitanović da je ova predstava bila daleko ispod očekivanja...

- Bili smo dosta pasivni, neagresivni, daleko smo stajali od igrača i u konačnici nismo bili dovoljno konkretni u fazi napada. Ponavljam, u drugom dijelu lopta nije htjela ući u mrežu, možda je to bila i kazna za neuvjerljivo prvo poluvrijeme. Albanci me nisu ničim iznenadili osim sa Sowom u vršku napada koji je tek stigao u momčad, nismo imali previše informacija o njemu. Sve u svemu, glavu gore i idemo ostvariti plasman u Europsku ligu - završio je Cvitanović.

Linker
26. travanj 2024 02:59