Marijan Pušnik
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
ZAHTJEVNI PROTIVNICI U PLAY OFFU

REAKCIJE NA ŽDRIJEB 'Izvukli smo jakog protivnika, jedna su od najboljih izraelskih momčadi'

Piše: HinaObjavljeno: 05. kolovoz 2016. 11:38

Trener Hajduka Marijan Pušnik komentirao je Maccabi Tel Aviv, posljednju prepreku prema skupinama Europske lige. Izraelci s prvenstvom počinju tek za dva tjedna, pa su u tijeku pripreme.

- Izvukli smo jakog protivnika. To je jedna od najboljih i najbogatijih momčadi u Izraelu. Vrlo su iskusni. Prvenstvo im počinje 20. kolovoza, ali to ništa ne značiti jer su već odigrali tri kola kvalifikacija i ostvarili pet pobjeda i remi. Vodio sam Celje, u Turskoj smo kao gosti i izgubili 2:1, a u Celju vodili 2:0, pa pred kraj primili gol, dao nam je Giovanni Rosso, na kraju je ostalo 2:2. Sada ćemo za ovaj Maccabi nabaviti snimke njihovih zadnjih 4-5 utakmica pa ćemo ih gledati. Ako budu negdje igrali prijateljsku utakmicu otići će je netko i uživo pogledati - rekao je Pušnik.

- Mogli smo u ždrijebu proći i bolje i lošije. Iskusna su ekipa, imaju sjajne s iskustvom u Chelseaju, Liverpoolu i Arsenalu i sigurno neće biti lako - izjavio je stoper splitske momčadi Zoran Nižić.

Ofenzivni veznjak Tino Sven Sušić priželjkivao je Slovan Liberec, ali sportska osveta će pričekati neka druga vremena. No, ne boji se Maccabija.

- Očekuju nas dvije teške utakmice, ali ako budemo igrali kao protiv Oleksandrije, Europa lige nije daleko. Nikoga se ne bojimo - kaže Sušić.

Nogometaši Hajduka u posljednjem pretkolu Europske lige igrat će protiv izraelskog Maccabi Tel Aviva, dok Lokomotivu očekuje ogled protiv belgijskog Genka.

Hajduk će prvu utakmicu igrati 18. kolovoza u Tel Avivu, a uzvrat je 25. kolovoza na Poljudu. Lokomotiva prvu utakmicu igra kod kuće, a uzvrat je u Belgiji.

Hajduk je na putu do play-offa izbacio rumunjski CSMS Iasi i ukrajinsku Oleksandriju, dok je Lokomotiva izbacila Santa Colomu iz Andore, finski RoPS i ukrajinsku Vorsklu.

Hajduk je posljednji put izborio natjecanje po skupina Europske lige 2010. godine, a posljednje dvije sezone svoj europski put je završio u zadnjem pretkolu. Prošle sezone je ispao od Slovana iz Libereca, a sezonu ranije od ukrajinskog Dnjipra.

Lokomotiva je već samim ulaskom u play-off rundu ostvarila najveći uspjeh u povijesti.

Parovi play-offa Europske lige:

Maccabi Tel Aviv (Izr) - HAJDUK (HRV)

LOKOMOTIVA (HRV) - Genk (Bel)

Astana (Kaz) -Bate Borisov (Blr)

Arouca (Por) - Olympiacos (Grč)

Midtjylland (Dan) - Osmanlispor (Tur)

Trencin (Slk) -Rapid Beč (Aut)

AEK Larnaca (Cip) -Slovan Liberec (Češ)

Dinamo Tbilisi (Gru)-PAOK (Grč)

Austria Beč (Aut) - Rosenborg (Nor)

Beitar Jeruzalem (Izr) - St. Etienne (Fra)

Vojvodina (Srb) - AZ Alkmaar (Niz)

Maribor (Slo) - Gabala (Aze)

Slavia Prag (Češ) - Anderlecht (Bel)

Astra (Rum) - West Ham (Eng)

Fenerbahče (Tur) - Grasshoppers (Švi)

Brondby (Dan) - Panathinaikos (Grč)

Krasnodar (Rus) - Partizani (Alb)

Gent (Bel) - Škendija (Mak)

Istanbul Basaksehir (Tur)- Šahtar Donjeck (Ukr)

Sonderjysk (Dan) - Sparta Prag (Češ)

Sassuolo (Ita) - Crvena zvezda (Srb)

IFK Goteborg (Šve) - Karabag (Aze)

NAPOMENA: Prva utakmice na rasporedu su 18. kolovoza, a uzvrati sedam dana kasnije. Pobjednici će se plasirati u natjecanje po skupinama Europske lige.

Linker
24. travanj 2024 07:16