Foto: Damir Krajac / CROPIX
KEK POZIVA SVLAČIONICU NA PRKOS

RIJEKA VIŠE JEDNOSTAVNO NEMA PRAVO NA POGREŠKU Gostovanje u Beču prvi je u nizu teških ispita za hrvatskog prvaka

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 19. listopad 2017. 21:00

Večerašnji meč na Prateru spada u krug onih koji mogu usmjeriti (europsku) sezonu. Naime, Riječani protiv Austrije započinju mini ciklus zahtjevnih te pomalo rezultatski imperativnih susreta jer u nedjelju dolazi Osijek, zatim se ide u Maksimir, pa dočekuje Bečane na Rujevici.

Jasno da u taboru Bijelih prevladavaju optimistički, a ne defetistički tonovi, no činjenica je da u sljedećih15 dana momčad Matjaža Keka može izgubiti europsko proljeće, ali isto tako pasti u znatan zaostatak u prvenstvu.

Europska računica jasna je za oba večerašnja protivnika. Ukoliko žele zadržati kakve-takve izglede u prolaz skupine, i Rijeka i Austria moraju uzeti minimalno četiri od mogućih šest međusobnih bodova! Naravno, iz rakursa hrvatskog predstavnika, idealno bi bilo uzeti dvije pobjede, tim više što se Finkova momčad ne čini nimalo nepobjediva. Dapače.

Rijeka, 020817.
Stadion Rujevica. 
UEFA Liga Prvaka, 3. pretkolo, uzvratna utakmica NK Rijeke i FC Salzburga. 
Na fotografiji: Heber dos Santos, Simon Sluga.
Foto: Damir Krajac / Hanza Media
Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
Rijeka

Međutim, “problem” je što isto tako razmišljaju na Ernst-Happelu. I njima je Rijeka “ulaznica” za nadu uoči AEK-a i Milana. S druge strane, posrtaj na Prateru za Bijele bi praktički značio oproštaj od Europe budući bi ih u sljedeće tri međunarodne utakmice “držala” više teorija nego realnost.

Matjaž Kek poziva svlačionicu na prkos nakon što su u Puli “malverzacijama” ostali bez pobjede protiv borbene Istre. Upravo su slična karakterna razmišljanja dovela Rijeku do naslova HNL prvaka, no pitanje je ima li aktualna momčad fajterski duh i pozitivno bezobrazni gard kao ona s Ristovskim te Andrijaševićem. Ako ima, Prater je jedno od posljednjih mjesta na kojima se mogu dokazati, a optimizam treba tražiti u dobrim ovosezonskim gostovanjima. Salzburg, Pirej, Milano... sugeriraju da Rijeka može!

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 19:15