CROPIX
NEMA NITI MALO STRAHA

SLAVNI HAJDUKOVAC VEĆ VIDI BIJELE U TREĆEM PRETKOLU 'Siguran sam da će Hajduk proći Levski! Rekao bih da je to 100 posto!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. srpanj 2017. 19:16

Hajduk večeras u 19 sati u Sofiji igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv Levskog, a minimalna pobjeda iz prvog susreta jamči mu prednost i ulogu favorita za prolaz.

Slaže se s time i legenda Bijelih Ivan Gudelj, koji je za Sportske novosti hrabro najavio važan susret.

- Siguran sam da će Hajduk proći Levski, rekao bih sto posto, premda je u nogometu sve moguće. Hajduk je bolja momčad što je dokazao u Dugopolju, individualno i kolektivno. Bugari jesu igrali organizirano kao momčad, ali po meni su jako tanki u napadu, nemaju završni pas. Čak mislim da bi Hajduk mogao pobijediti u Sofiji. Što se taktike tiče, siguran sam da je Carrillo sa stožerom dobro proučio Bugare i pripremio više varijanti za ovaj susret. Poznavajući bugarski mentalitet, tvrdim da je Hajduk u prednosti, premda mora poraditi na tome da bolje zatvori svoju lijevu stranu. Treba raditi kontinuirani pritisak na njihovu zadnju liniju, što je teško, jer mora paziti da se igrači koji ulaze u završnicu ne potroše previše. Tako treba početi i zabiti gol u prvih 15 minuta, djelovati zajednički. Bugari imaju imperativ zabiti, a ne primiti, s takvom spoznajom je teško igrati. To što je prazan stadion, hendikep je za Bugare, ali i za Hajduk, budući da igrači pred publikom uvijek imaju motiv više.

Svoje mišljenje dao je još jedan Hajdukov velikan Drago Ćelić.

- Po onome što sam vidio u Dugopolju i povoljnom rezultatu te izjavama igrača koji su puni samopouzdanja, vjerujem u prolaz Hajduka. Bijeli, odnosno trener Carrillo, imaju širinu u svom kadru koja im omogućuje da mogu igrati više rasporeda i varijanti. Međutim, isto tako treba biti oprezan, jer Bugari nisu uopće loši, bili su dosta opasni preko krilnih pozicija i na to treba obratiti posebnu pozornost te popraviti taj segment. Igrači moraju vjerovati u uspjeh i igrati svoju igru. Treba se podjednako dobro braniti i napadati. Težiti tome da ne primiš pogodak, ali da ga zabiješ. Igra se bez publike što može biti pozitivno i negativno. Po meni je bolje igrati pred navijačima, ali treba se priviknuti na uvjete kakvi budu na stadionu. Nikako se Levski ne smije podcijeniti. U slučaju da Hajduk i primi gol, mora nastaviti dalje, jedino što se ne smije dogoditi jest da igrače uhvati panika, nego moraju vjerovati u prolaz.

Linker
24. travanj 2024 12:45