Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images / FrontzoneSport via Getty Images
OPTIMIZAM BIJELIH

ŠTO KAŽU HAJDUKOVCI NAKON REMIJA U DANSKOJ ' Sve je u našim rukama, daj Bože da bude publike u Splitu. Hajduk bi trebao proći...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. srpanj 2017. 00:43

Kada se u gostima prođe čiste mreže u europskoj utakmici nakon koje slijedi uzvrat, onda je to pozitivan stvar - slažu se u tome i nekadašnji hajdukovci Ivan Buljan, koji je bio trener i sportski direktor, te napadač Mate Bilić, sada skaut Eibara.

- Rezultat je dobar, premda igra nije bila sjajna, no Hajduk je imao svojih šansi, ali isto tako i domaćini. Međutim, najvažnije je da nismo primili gol. Očekivano je da će odluka pasti u Splitu u drugoj utakmici. No treba reći da Bröndby nikako nije za podcijeniti, ali je sve u rukama Hajduka. Od igrača Hajduka najviše se isticao Vlašić, dosta je istrčao, imao prodora, ali ne bih previše apostrofirao pojedince. Bilo je, doduše, i crnih momenata, ali i to je sastavni dio igre. Osjeća se da je još početak sezone, da treba više vremena za uigravanje - kazao je Buljan.

Kakvi su izgledi u uzvratu?

- Sve je u našim rukama, daj Bože da bude publike u Splitu. Hajduk bi trebao proći Bröndby, a onda će u play-offu biti još uigraniji - zaključio je Buljan.

Mate Bilić slično misli.

- Svaka europska utakmica u kojoj ne primiš gol u gostima mora biti pozitivna. Ovaj je rezultat za gosta odličan protiv ekipe kao Bröndby, premda utakmica nije bila nešto posebno dobra za gledatelje. Vratari obje ekipe nisu imali puno posla, bilo je sporadičnih akcija, lagano se nekako igralo na sredini terena. Po meni je, zapravo, loše što je Arajuuri dobio crveni karton i što ga neće biti u uzvratu, on je njihova najslabija karika u obrani, koja nije naročito dobra - rekao je Bilić.

Smatra da Hajduk ima veće izglede za prolaz.

- Svi smo u očekivanju odluke UEFA-e, svatko tko voli Hajduk htio bi da se prođe i da se igra pred prepunim Poljudom, što bi bilo velik plus. Hajduk je u ovoj utakmici pokazao da je bolja momčad od Bröndbyja, oni imaju neke solidne segmente u igri i ne treba ih podcijeniti ni u kojem slučaju, no moj je dojam da nisu dokraja uštimani te da bi Hajduk trebao proći dalje jer je u prvoj utakmici ostvario povoljan rezultat - poručio je Bilić.

Linker
25. travanj 2024 18:11