Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
BEZ DVA VAŽNA IGRAČA

TEŽAK UDARAC ZA LEVSKI I DOBRE VIJESTI ZA HAJDUK UOČI VELIKOG OKRŠAJA U EUROPI Bugari ostali bez zapodvjednika obrane, ali i važne karike u napadu!

LEVSKI Trener bugarskog kluba uoči druge utakmice s Hajdukom u velikoj neprilici
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 20. srpanj 2017. 10:17

Levski će večeras (19.00) protiv Hajduka biti bez dvojice važnih igrača koji su nastupili u prvom dvoboju u Dugopolju kada su Bijeli slavili 1:0. Češki stoper David Jablonsky i bugarska polušpica Antonio Vutov su ozlijeđeni, bugarski mediji su javili da sigurno neće biti u kombinacijama za uzvrat protiv Hajduka, ali neće konkurirati ni za utakmicu s Lokomotivom iz Plovdiva koju Levski igra u nedjelju.

Za Vutova se znalo da ima problema, on je nakon dvoboja s Hajdukom trenirao odvojeno od momčadi, no postojao je određeni optimizam da bi se mogao oporaviti. Nije problem porezotina koju je zaradio na tuširanju u Nikšiću prije meča sa Sutjeskom i kada je otpao za taj susret, nego se radi o udarcu koji je zadobio u Dugopolju koji mu je stvara bol u nozi.

Međutim, za njegovo mjesto polušpice ionako je konkurirao Jordi Gomez, koji je nakon povratka iz Hrvatske radio dodatno s kondicijskim trenerima kako bi uhvatio korak s ostatkom momčadi. Smatra se da bi on mogao biti jako bitan u igri trenera Nikolaja Mitova s obzirom na golemo međunarodno iskustvo.

Mapuku, da ili ne?

Baš on je u Dugopolju ušao u posljednjih 20 minuta susreta kada su Bugari preuzeli inicijativu i postali opasniji.

Jablonsky se pak ozlijedio na treningu i to je veliki problem budući da klasičnoga obrambenoga igrača među iskusnijima nemaju. Proteklih dana se pisalo da im je stoper potreban te da ga namjeravaju kupiti, no to će se dogoditi vjerojatno nakon utakmice s Hajduk. Tako će na poziciji u sredini obrane otići Georgi Angelov koji je po vokaciji defenzivni vezni igrač. On bi trebao igrati u paru s Pirgovom i biti zadužen za Marka Futacsa i(li) Francka Ohandzu. Jablonsky im je zapovjednik obrane, on dirigira zadnjom linijiom i to je veliki udarac za Mitova, te bi se trebalo dogoditi čudo da on zaigra.

Mitov će morati nešto smiksati u obrani, a pitanje je hoće li mijenjati u napadu ili će vjerovati da Mapuku može imati svoj dan kao u prvom dvoboju sa Sutjeskom.

Linker
19. travanj 2024 04:21