CROPIX
NETKO JE 'OTKUCAO' MAJSTORE S MORA

TKO JE PRIJAVIO HAJDUK? Digla se 'kuka i motika' na FARE i Stevanovića: 'Nismo upućeni u tu priču kao niti prije, makar su Damir Vrbanović i HNS...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2017. 18:45

Zoran Stevanović je suradnik, jedan od nacionalnih koordinatira FARE-a (Nogomet protiv rasizma u Europi) za Hrvatsku objasnio situaciju oko prijave HNK Hajduk nadležnim tijelima zbog neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice protiv Levskog u Europskog ligi.

- Nismo mi prijavili ništa s utakmice u Dugopolju, nismo upućeni u tu priču kao niti prije, makar su Damir Vrbanović i društvo iz HNS-a to svojevremeno potencirali. Dakle, nogomet nisu samo HNS, klubovi ili UEFA. Nogomet ima širi spektar interesa. Niti prije nismo nadgledali, kao niti sada u ovom slučaju. Isto kao što nismo prijavili niti Joea Šimunića - kaže Stevanović.

Priča da se niti ne može znati tko nadgleda utakmice...

- Mi ne možemo, ali niti ne smijemo znati tko nadgleda utakmice, također ne smijemo niti vidjeti izvještaj. Dakle, da bude jasnije za one koji možda ne poznaju materiju, utakmice bilo kojeg kluba mogu nadgledati predstavnici FARE-e iz bilo koje druge države, mogu biti recimo iz Španjolske... Ili iz regije... Još nešto. Čovjek koji nadgleda utakmicu je - 'nevidljiv'. Ima tu još osoba koje uopće ne trebaju biti iz FARE-e, tu su delegat, kontloror, mediji.... Nadalje, predstavnik FARE ne treba se niti javiti delegatu. Svoje izvješće može poslati u FARE, može izravno UEFA-i. A može biit angažiran biti i netko iz medija, ili neke druge institucije koja prati sociološki razvoj nogometa, koji je društveni fenomen. Jer ima tu i profesora koji rade na različitim istraživanjima, pa su angažirani kao vanjski suradnici.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU!

Linker
16. travanj 2024 15:30