Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
JEDNO OH ZAHTJEVNIJIH GOSTOVANJA

TORCIDAŠI U AVANTURI DUGOJ 2.300 KM Zrakoplov, bus, smještaj, Bog te pita kako do Oleksandrije!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. srpanj 2016. 10:24

Gdje god da Hajduče.... Pa makar i tamo negdje "bogu iza nogu" ne ukrajini gdje će trebati dobar GPS i mape kako bi se stiglo od Oleksandrije, piše Slobodna Dalmacija.

Naizgled nije to (pre)daleki put, nešto više od 2300 kilometara, bilo je i daljih putovanja, međutim bilo ih je lakše organizirati. Ovako sve ispada kao put u nepoznate. Zapravo nije to obično gostovanje, ovo je već prava avantura.

S obzirom na cjelokupnu situaciju iz vodstva Torcide se nisu odlučili za organiziranje putovanja. Predaleko, prekomplicirano, transfera nekoliko ... Zrakoplov, autobus, smještaj, Bog te pita kako već do Oleksandrije.

- Nismo se odlučili na organizirano putovanje, daleko je, dosta skupo, provjeravali smo nekoliko mogućnosti, no niti jedan "paket" nam nije bio. Malo je UEFA popustljivija u ovim prvim pretkolima pa je dopustila u gradu koji nema baš neku prateću infrastrukturu. Na kraju su uvijek na gubitku navijači – priča nam glasnogovornik Torcide Damir Gruić.

No ako nema organiziranog odlaska, ima manjih skupina navijača koji će krenuti na taj dugačak put, tu avanturu. Neka se gostovanja jednostavno ne propuštaju, a bar su navijači "bijelih" se pokazali izdržljivi u svojim europskim putešestvijama.

- Sigurno je da će biti manje navijača nego u Rumunjskoj, ali će ih biti na tribinama. Hajduk uvijek ima svoje vjerne navijače koji ga prate na svim gostovanjima. Znam da će nekoliko skupina krenuti na put, ekipe su se složile, Hajduk će imati podršku sa tribina. Nadajmo se samo da ćemo proći dalje pa da u play-offu bude neko gostovanje slično Liberecu koje je prihvatljivo za navijače, da se može biti u većem broju na tribinama – kazao nam je Gruić.

Linker
17. travanj 2024 04:36