CROPIX
ZANIMLJIVA NAJAVA

TRENER SKENDERBEUA OSTAO IZNENAĐEN KAD JE STIGAO NA MAKSIMIR Pokazat ćemo Dinamu da smo i mi dio Europe!

ILIR DAJA Trener Skënderbeua začuđen slabim interesom za njegovo obraćanje javnosti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. kolovoz 2017. 22:27

Ilir Daja, trener albanske momčadi, nije bio fasciniran snagom Dinama, više je dojam da je bio začuđen koliko je malo interesa izazvalo njegovo obraćanje javnosti.

- Došli smo odigrati dobru utakmicu, pokazati Dinamu da smo i mi dio Europe, da smo zaslužili igrati u Europskoj ligi. Prošli smo tri pretkola, sigurno želimo i četvrto, nismo se došli ovamo predati - rekao je Daja, a onda prokomentirao iz svoga kuta gledanja kolika je razlika između ovih dviju momčadi unazad dvije godine.

- Teško je to uspoređivati, promijenile su se obje momčadi, a mi smo promijenili dosta igrača, kao i Dinamo. Opet, dosta je igrača istih kao što je bilo i tada.

Trener Skënderbeua ne dvoji da je optimizam njegove momčadi na visokoj razini.

- Dvije su utakmice, Dinamo je momčad koja ima tradiciju, koja ima uspjeh u Europi, ali to ne mora ništa značiti. Mi ćemo se boriti vjerujem da možemo izboriti Europsku ligu.

Uz njega pred mikrofonima je bio i Marko Radas. Promijenio se u dvije godine, pustio dugačku bradu kao da je islamski reprezentativac.

- Prije dvije godine ulog je bio manji nego danas. Mi smo već osigurali Europsku ligu, bili smo prvi albanski klub koji je to uspio, liga prvaka bila bi nam samo bonus. Možda smo tada bili malo i naivni, neiskusni. Ali sad smo dvije godine iskusniji, na okupu smo i vjerujem da ovaj put možemo napraviti više.

Nije ga napunilo optimizmom to što u Dinamu nema Soudanija.

- Ima Dinamo još igrača, mogu njega nadoknaditi. Naravno, ako me pitate je l’ mi drago da ne igra, kao da pitate suparnika Barcelone je li mu drago da ne igra Messi. Ali, ima Dinamo još aduta.

Radas je inače odrastao u Dinamu u generaciji tadašnjeg pomoćnika Marka Marića.

- Znam i Antolića i Pivarića, ali s Markom sam nekako najbolji. Nismo se ništa čuli, nismo pričali o utakmici. Vidjet ćemo se poslije.

Linker
27. travanj 2024 03:57