Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images
ALJKAVOST UEFE

UEFA IM PROTIV RIJEKE 'POKLONILA' JEDNOG OD NAJBOLJIH IGRAČA, A ONI I DALJE KUKAJU 'Mogli su to javiti i ranije! Zamislite da smo morali u goste...'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 28. srpanj 2017. 17:48

Pravna zavrzlama oko statusa Valona Berishe okončana je u korist Red Bulla, Kosovar je igrao protiv Rijeke, i to dobro, pokazao je da je pravi igrač. O čemu se, zapravo, radilo?

Naime, UEFA je u četvrtak kasno navečer na svojim internetskim stranicama objavila kazne, uključujući primjerice i prazan Poljud protiv Bröndbyja. Međutim, zainteresirana stranka u postupku, u ovom slučaju Salzburg, može uložiti žalbu tek kada dobije pisani otpravak odluke u kojemu stoji njeno obrazloženje, a on na Red Bull Arenu nije stigao sve do - ponedjeljka. Jasno, pravnici su je već imali spremnu, plaćeno je tisuću eura pristojbe te je žalba odaslana UEFA-inu drugostupanjskom tijelu, koje se moralo promptno sastati te što prije odlučiti.

Neadekvatna priprema

- Očekuje se da će odluka o žalbi stići u srijedu ujutro, dakle na dan utakmice. Jasno je da priprema momčadi i samog igrača ne može biti adekvatna kad ne zna hoće li mu biti dopušteno igrati ili ne. Zamislite da smo morali na gostovanje, a ne znamo dan ranije hoće li jedan igrač biti suspendiran ili ne, hoćemo li imati još jedno mjesto u avionu ili ne. Aljkavo je UEFA to odradila - rekao je nam je neslužbeno Red Bullov glasnogovornik otprilike sat vremena prije početka susreta. U Salzburgu su vjerovali da imaju dobre argumente, da su dvije utakmice neigranja prevelika kazna za Berishu, iako je na Malti dobio izravni crveni karton, i - UEFA im je progledala kroz prste. Ne treba u svemu tome zanemariti utjecaj i sva ulaganja Dietera Mateschitza u europski nogomet, kao ni činjenicu da je UEFA možda bila blaža zbog vlastite neažurnosti.

Berisha
REUTERS/Maxim Shemetov / REUTERS

- Sretni smo i zadovoljni što nam je Valon bio na raspolaganju, iako bismo voljeli da smo to saznali ranije. No, i da je odluka bila suprotna, imali smo plan B i kvalitetne igrače koji bi ga zamijenili - rekao je trener Rose.

Linker
20. travanj 2024 15:12