Foto: Damir Krajac/CROPIX / CROPIX
2. PRETKOLO EUROPSKE LIGE

VIDEO: HAJDUK PROŠAO NAKON DRAME U SOFIJI Levski poveo nakon serije promašaja Bijelih, ali onda se ukazao tandem spasitelja, pogledajte pogotke!

Hajduk je pobijedio Levski u Sofiji 2:1 i s ukupnih 3:1 prošao u 3. pretkolo Europske lige gdje ih čeka danski Brondby. Strijelci za Hajduk su bili Franck Ohandza (80.) i Ante Erceg (86.)
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. srpanj 2017. 01:27

LEVSKI - HAJDUK 1:2 (Bus 69' / Ohandza 80', Erceg 86')

LEVSKI (4-2-3-1): Mitrev – Cvetković, Jablonsky, Pirgov, Goranov – Panajotov (od 46. Adeniji ), Rosu (od 84. Borimirov ) – Prochazka, Gomez, Narh (od 57. Bus) – Mapuku. TRENER: Nikolaj Mitov.

HAJDUK (4-3-2-1): Stipica – Tudor, Nižić, Borja Lopez, Memolla – Savvas, Radošević, Hamza (od 84. Kožulj) – Vlašić (od 78. Ohandza), Erceg (od 87. Said) – Futacs. TRENER: Joan Carrillo.

Hajduk nastavlja europski put u četvrtak u Kopenhagenu protiv Brondbya, a Levski se okreće bugarskom prvenstvu. U uzvratu, na praznom stadionu u Sofiji, ponovno je zasjao kralj europskih utakmica Franck Ohandza.

Treće ljeto zaredom nosi Ohandza Hajduk u europskim utakmicama, u Sofiji je zgoditkom u 80. minuti zgoditkom osigurao prolaz. Napromašivali su se hajdukovci, a onda su u šest minuta preokrenuli utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili Levski. Uz Ohandzu odličan Radošević, vrlo dobar Vlašić. Sveukupno, dobro izdanje Splićana, ali realizacija ih je koštala dosta živaca.

Hajduk se u prvom dijelu potvrdio kao bolja, znatno opasnija momčad (udarci 8-2, korneri 8-1). Levski je imao 15-ak početnih minuta incijative bez konkretne šanse, a sve nakon toga pripalo je Splićanima. Da ne kažemo Bijelima, jer igrali su u crnom kopletu, trećem gostujućem dresu. Hajduk je pustio da se Levki lagao ispuše, nisu se Splićani preplašili domaćina, od 20. minute su sasvim preuzeli kontrolu utakmice.

Sredinom prvog dijela stvorili su pet prigoda, kreirali mini pritisak prema vratima Mitreva koji je uz dosta sreće i pomoći svojih suigrača iz zadnje linije uspio sačuvati čistu mrežu do odmora. Prvu je prijetnju potpisao Hamza u 25. minuti nakon što je na 20 metara od vratiju primio loptu odbijenu iz kornera, ali udarac Gambijca požrtvovno je tijelom blokirao Cvetković.

Minutu poslije ponovno je Cvetković spriječio vodstvo Hajduka. Radošević je sjajnom asistencijom spustio loptu za Futacsa koji se s lijeve strane namještao na udaraca kada je Cvetković ušao u blok i spasio Bugare na sedam metara od vratiju Mitreva. Tri minute kasnije Radošević je iz slobodnog udarca sa lijeve strane, iz pozicije skraćenog kornera poslo loptu pod gredu, ali izvio se Mitrev za novi korner. U 33. minuti Radošević je iznio loptu iz svog kaznenog prostora, povukao 30-ak metara i potom komicom uposlio Ercega koji se sjurio po lijevom krilu, zapucao iz slične pozcije kao prošle nedjelje protiv Lokomotive, ali ovog puta lopta je prošla daleko od lijeve vratnice.

Minutu poslije ponovno je Mitrev bio na mukama, poslije udarca Vlašića i odbijene lopte od Jablonskog, vratar Levskog padom u noge Ercega sačuvao je svoju mrežu. I to nije bilo sve u prvom dijelu, jer u nadoknadi poluvremena Savvas je loptom u prostor asistirao Tudoru koji je iskosa s desne strane izašao sam pred Mitreva koji je blokirao njegov udarac. Što je radio Levski u prvom dijelu ?

Pokušavali su Bugari preko bokova, nabacivali visoke i duge lopte za crnoputog napadača Mapukua, ali bez ikakve opasnosti za Stipicu. Kao i u prvom susretu u Dugopolju, Hajduk je i u Sofiji potpuno blokirao Levski, neutralizirao sve napade domaćina u prvom dijelu. Pravo je čudo, nevjerojatno je kako Splićani nisu poveli u 50. minuti kada je udarac Ercega pogodio Futacsa na gol-liniji Levskog !

Levski je tek nakon 69 minuta igre uspio sprovesti jednu smisleniju akciju i odmah je zabio - Cvetković je ubacio s desne strane, a Bus sačekao loptu glavom i matirao Stipicu.

U 78. minuti ušao je Hajdukov "džoker" i specijalist za pretkola Eurtopske lige Frank Ohandza i dvije minute kasnije u svojoj prvoj akciji postigao toliko željeni zgoditak. Ohandza je primio loptu u kaznenom prostoru, ogradio se i lijevom nogom uputio udarac koji je zakačio i braniča Goranova, a bugarski vratar Mitrev nije uspio zaustaviti loptu. U 85. minuti Futacs je promašio idealnu priliku, no minutu kasnije Hajduk je ipak došao do vodstva - Erceg je oduzeo loptu na sredini igrališta, došao do 18 metara i pogodio sami desni kut vrata.

Linker
18. travanj 2024 17:46