Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: DINAMO SJAJNO OTVORIO EUROPSKI POHOD Mirisalo je na najgore, ali onda je uslijedio 'blitzkrieg' u samo 10 minuta:Modri nose prednost u Norvešku

Dinamo je pobijedio Odd 2:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige na Maksimiru pred nekih 7.000 gledatelja.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. srpanj 2017. 10:05

DINAMO - ODDS 2:1

ZAGREB Stadion Maksimir. Gledatelja: 7.080. Sudac: Manuel Schüttengruber. Pomoćnici: Kühr i Rothmann (svi Austrija). Delegat: Iljič (Bjelorusija).

STRIJELCI: 0:1 - Mladenović (20), 1:1 - Hodžić (31), 2:1 - Fernandes (41)

DINAMO (4-2-3-1)
Livaković - Stojanović, Sigali, Lešković, Lecjaks - Moro, Antolić - Soudani, Čorić (od 68. Gojak), Fernandes - Hodžić (od 80. Henriquez). TRENER: Mario Cvitanović.

ODDS (4-3-3)
Rossbach - Ruud, Semb-Berge, Hagen, Grögaard- Samuelsen, Väge Nielsen, Broberg (od 46. Berg) - Riski (od 72. Diouf), Occean, Mladenović (od 87. Kitelano). TRENER: Dag-Eilev Fagermo.

------------------------------------------------------------------------

Dinamo je konačno pobijedio Norvežane! Brann i Molde su zaboravljeni, Odds je pao. Momčad Marija Cvitanovića na sjever Europe nosi minimalnu prednost, po onome što smo jučer vidjeli, trebalo bi biti dovoljno za sljedeću rundu. Modri su kvalitetniji od norveške momčadi, ali... Odss je postigao pogodak u gostima, to nije dobro, pa je taj 'ali' dosta opasno upozorenje.

Momčad još nije posložena na adekvatan način, ima dosta rupa, pogotovo u obrambenih linijama. Vidjeli smo to jako dobro u prvim prvenstvenim ogledima protiv Istre 1961 i Cibalije. Puljani i Vinkovčani su također slamali modru obranu, ali nisu iz dobrih situacija znali zabiti. Norvežani jučer jesu, a Riku Riski sigurno će pamtiti sam kraj prvog poluvremena kad je bio sam pred Livakovićem na šest metara, ali je hrvatski reprezentativac uspio fenomenalno obraniti.

Moglo je tada biti 2:2 i tko zna kako bi se priča dalje odvijala. Srećom, Dominik je uspio spasiti kiks obrane. Cvitanović je iz prvog sastava izostavio Filipa Benkovića, bilo je to malo iznenađenje. U prvi smo mah pomislili da se Big Ben možda opet ozlijedio, ali stiglo je objašnjenje da ga je trener želio malo odmoriti nakon nekoliko odigranih utakmica te činjenice da se vraćao nakon ozljede. Uglavnom, ako Dinamo ne želi da mu na hladnom sjeveru u uzvratu ne bude vruće, mora poštimati redove u obrani.

Modri su bili superiorni većim dijelom utakmice, uglavnom su kontrolirali igru, osim u nekim situacijama kad su Norvežani kretali u tranziciju igre prema naprijed, što ih je ponekad zbunjivalo. Prije tog uzvrata svakako moramo napomenuti da Odds uopće nije bezazlena momčad, dapače. Imaju nekoliko vrlo brzih i hitrih igrača, a osmica Samuelsen pravi je španer.

OSTATAK PROČITAJTE U SUTRAŠNJIM NOVINAMA!

Linker
18. travanj 2024 05:11