Foto: Damir Krajac / CROPIX
EUROPSKA LIGA

VIDEO: SJAJNA RIJEKA U UTAKMICI ISTINE ZA VELIKU POBJEDU U BEČU Pogledajte golove kojima je hrvatski prvak utišao tribine Ernst-Happela!

U susretu 3. kola D skupine Europske lige Rijeka je u Beču pobijedila Austriju 3-1 ostvarivši prvu pobjedu u skupini.
Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2017. 10:10

AUSTRIA BEČ - RIJEKA 1:3 (Friesenbichler 90'; Gavranović 21', 31', Kvržić 90'+2)

AUSTRIA: Pentz - Klein, Kadiri, Westermann, Salamon - Serbest (Prokop, 79)- Monschein, De Paula (Tajouri, 59), Holzhauser, Pires - Friesenbichler

RIJEKA: Sluga - Vešović, Župarić, Elez (Punčec, 70), Žuta - Maleš, Bradarić - Acosty (Kvržić, 79), Mišić (Pavičić, 74), Gorgon - Gavranović

----------------------------------------------------------------

U susretu 3. kola D skupine Europske lige Rijeka je u Beču pobijedila Austriju 3-1 (2-0) ostvarivši prvu pobjedu u skupini. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Mario Gavranović (21, 31), a pogodak u posljednjim trenucima susreta zabio je i Zoran Kvržić (90+2). Gol za domaćine postigao je Kevin Friesenbichler u 90. minuti.

Rijeka je rutinirano došla do prve pobjede u skupini protiv desetkovane Austrije, a za tri boda koja ih drže u igri za ostanak u Europi, zaslužna su dva gola sjajnog Gavranovića u prvih pola sata susreta. Sastav Matjaža Keka potom se zatvorio i uspješno čuvao rezultat, sve do same završnice u kojoj su prvo Austrijanci smanjili, a potom Kvržić u sudačkoj nadoknadi potvrdio pobjedu.

Prvu šansu na utakmici Rijeka je iskoristila u 21. minuti nakon akcije Acostya i Bradarića koju je udarcem iz prve okončao Gavranović svaldavši nemoćnog vratara Pentza, inače trećeg čuvara mreže bečkog kluba. U 24. minuti Austrijanci su mogli uzvratiti, ali udarac Monscheina s pet metara sjajno brani Sluga. U 31. minuti Gavranović postiže i drugi pogodak. Elez je dugom loptom pronašao Acostya, Ganac je prošao braniča Salamona, a na loptu je naletio Gavranović i prizemnim udarcem pogodio mrežu.

U 49. minuti je bivši igrač Austrije Gorgon mogao zabiti treći gol nakon prodora Vešovića, ali mu je šut u zadnji trenutak blokiran. Riječani su se potom povukli, a Bečani su svim silama nastojali doći do gola, pa je veliku priliku imao Tajouri, koji je u 72. minuti potegao iz daljine, a Sluga uz pomoć vratnice obranio. U 79. minuti je ušao Kvržić koji je dvije minute kasnije u situaciji kada je bio sam ispred vrata domaćina neobjašnjivo išao dodavati Gavranoviću, koji nikako nije mogao do lopte.

U 90. minuti Austria je smanjila nakon slobodnog udarca Holzhausera kojeg je glavom dočekao Friesebichler i pokraj Sluge zatresao mrežu. Srećom, kada se očekivala nova dramatična završnica Rijeka je izvela brz protupanad, a Pavičić je pronašao Kvržića koji u padu glavom pogađa za prvu gostujuću pobjedu uopće u Europskoj ligi.

U drugom susretu iz ove skupine Milan i AEK su na San Siru odigrali bez pogodaka. Nikola Kalinić je za talijanski sastav zaigrao od 62. minute, dok je Marko Livaja za goste igrao do 79. minute.

U idućem kolu sastaju se isti suparnici, ali uz promjenu domaćinstva. Rijeka će na Rujevici ugosti Austriju, dok će AEK i Milan igrati na Olimpijskom stadionu u Ateni. Obje utakmice na rasporedu su 2. studenog.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 22:30