VI Images via Getty Images / VI-Images via Getty Images
POBJEDA ZA PAMĆENJE

VIDEO: KAKVA SENZACIJA U NIZOZEMSKOJ! Nitko im nije davao šanse, ali Osijek je nokautirao slavni PSV, Hajduk izdržao u Danskoj, nosi nulu u Split

Hajduk je u 3. pretkolu EL-a na gostovanju u Danskoj kod renomiranog Brondbya odigrao 0:0
Piše: HinaObjavljeno: 27. srpanj 2017. 12:34

BRONDBY-HAJDUK 0:0

BRONDBY Stadion Brondby. Gledatelja 12535 Glavni sudac: Kevin Clancy. Pomoćnici: Stewart i Stokoe. Četvrti sudac: Walsh (svi iz Škotske). Delegat: Ryan (Irska).

BRONDBY (4-1-3-2): Ronnow – Larsson, Arajuuri, Rocker, Crone – Norgaard – Fisker Jensen, Mukhtar, Vigen Christensen (od 75. Halimi) – Mensah (od 62. Wilczek), Pukki (od 90. Hermannsson). TRENER Alexander Zorniger.

HAJDUK (4-3-2-1): Stipica – Tudor (od 70. Juranović), Nižić, Borja Lopez, Memolla – Savvas, Radošević, Hamza– Vlašić (od 86. Pešić), Erceg (od 74. Ohandza) – Futacs. TRENER: Joan Carrillo.

Žuti kartoni: Arajuuri (4-prekršaj s leđa), Futacs (34-preoštar start), Erceg (58-preoštar start), Fisker Jensen (80-preoštar start)

Crveni kartoni: Arajuuri (90-drugi žuti)

--------------------------------------------------------

Nogometaši Hajduka u prvoj su utakmici 3. pretkola Europske lige protiv Brondbyja u Kopenhagenu odigrali 0-0.

Hajduk je u prvoj utakmici protiv Brondbyja ostvario pozitivan rezultat iako nije postigao pogodak u gostima. No, s obzirom na prikazanu igru Splićani mogu biti jako zadovoljni jer je danska momčad bila bolja većim dijelom utakmice, dok se Hajduk orijentirao prvenstveno na čuvanje vlastitog gola.

Tijekom prvog poluvremena Hajduk je bio gotovo bezopasan po domaća vrata. Najbolju priliku imao je Gentzoglou u 11. minuti, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio je u bloku Brondbyjeve obrane.

Vrlo brzo potom zaprijetio je i Brondby, po lijevoj strani prošao je Vigen, ali srećom po Hajduk nitko od domaćih napadača nije stigao do lopte koja je prošla kroz peterac. U 21. minuti Brondby je dobio slobodan udarac na 18 metara iskosa s lijeve strane, no udarac Mukhtara Stipica je uspio odbiti u polje. Pred sam kraj prvoga dijela udarcem s ruba kaznenog prostora pokušao je i Mensah, no lopta je prošla pored gola.

Na samom početku nastavka Brondby je dva puta zaprijetio preko svoje desne strane, oba puta Mukhtar se ubacio u kazneni prostor, no srećom bio je neprecizan. Pritisak domaćih nastavio se i u 54. minuti, Stipica je loše istrčao na ubačaj iz kuta, lopta je stigla do Pukkija, no njegov je udarac prohujao kroz gužvu u petercu Splićana.

U posljednjih pola sata i Hajduk je uspio zaprijetiti domaćim vratima, no ne i testirati vratara Ronnowa. Radošević je u 64. minuti uspio osvojiti loptu pred domaćim kaznenim prostorom, ali tada se odlučio na šut iskosa kojega je ktome i loše izveo umjesto d povratnom loptom potraži nekog od suigrača koji su bili u boljoj poziciji. Pet minuta potom Futacs je uspio s loptom ući u kazneni prostor, ali ne i pucati jer mu je Roecker odnio loptu s noge.

Veliku priliku Brondby je propustio u 82. minuti, Mukhtar je prošao po lijevom krilu i uposlio Halimija, no udarac kosovskog reprezentativca je prošao pola metra pored vratnice.

Mogao je Hajduk u dubokoj sudačkoj nadoknadi i do pobjede, ali udarac glavom Nižića s pet metara nakon kornera prošao je pored gola.

Uzvrat je za tjedan dana u Splitu. Zbog UEFA-ine kazne Hajduku na Poljudu neće biti gledatelja.

-----------------------------------------------------------------

PSV - OSIJEK 0:1

PSV (4-3-3): Zoet - Arias, Schwaab (od 79. Propper), Isimat-Mirin, Brenet - Van Ginkel, Hendrix, Ramselaar (od 62. Pereiro) - Bergwijn, De Jong, Locadia (od 62. Lozano).
Trener: Phillip Cocu.

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica - Šorša, Škorić, Barać, Barišić - Mioč, Mudražija (od 81. Lesjak) - Bočkaj (od 90. Pušić), Lopa (od 66. Lukić), Grezda - Ejupi.
Trener: Zoran Zekić.

Sudac: Andrew Dallas. Pomoćnici: Sean Carr i Douglas Potter. Četvrti: David Munro (svi iz Škotske).

Strijelac: 0:1 - Barišić (57-11 m).

EINDHOVEN - Philips Stadion. Gledatelja oko 30.000.

Bila je to velika večer za Nogometni klub Osijek, koji je po prvi put zaigrao u pravom europskom ambijentu, pred 30-ak tisuća gledatelja i protiv renomiranog suparnika, jednog od najvećih i najtrofejnijih nizozemskih klubova. PSV je u Eindhovenu bio veliki favorit, ali taj status nije uspio opravdati u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige.

Momčad Zorana Zekića odigrala je sjajno, pružila je odličan otpor znatno kvalitetnijem suparniku i priredila veliko iznenađenje. Pobijedila je na gostovanju gdje joj je malo tko davao izglede za pozitivan rezultat i nema sumnje da će se sljedećeg četvrtka u Gradskom vrtu tražiti ulaznica više za uzvrat s PSV-om. Osijek je u Nizozemskoj stvorio temelje za sjajan sportski pothvat te je još jednom potvrdio kvalitetu i vrijednost hrvatskog klupskog nogometa.

U prvih 15-ak minuta nizozemska je momčad pritisnula Osječane na njihovu polovicu, rijetki su bili trenuci u kojima su Ejupi i društvo uopće prelazili centar. Prvi opasniji pokušaj za domaće kreirao je središnji napadač De Jong, koji je u 10. minuti tukao, ali je koncentrirani Škorić bio na pravome mjestu te je blokirao njegov pokušaj. Vratar Malenica iskazivao je sigurnost, dobro je reagirao na ubačaje u svoj šesnaesterac, jedan bio je i u 13. minuti iz slobodnog udarca, no Schwaab loptu nije uspio skrenuti i Osijekov ju je vratar uhvatio.

Nakon uvodnih 15-ak minuta uspjela se hrvatska momčad osloboditi tog jakog pritiska, a počeo je kreirati i neke opasnosti pred domaćim vratima. Tako je u 15. minuti s lijeve strane loptu u kazneni prostor ubacio kapetan Barišić, no nikog od svojih suigrača nije pronašao. Udarac je u 17. minuti iskušao Grezda, no bilo je to slabo i daleko od gola. Mudražija je u 20. minuti krenuo u solo-prodor, te je s 20-ak metara tukao iznad gola. Bio je to prvi opasniji udarac gostiju.

Igrači PSV-a su u 22. minuti tražili jedanaesterac nakon što je lopta u ruku pogodila Šoršu, no škotski je sudac procijenio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Potom su Šorša i Barać dobro blokirali pokušaje De Jonga, a na drugoj strani udarac Bočkaja blokirala je PSV-ova obrana, pa Zoet s tom loptom nije imao problema.

Opasan udarac Van Ginkela iz daljine u 29. minuti odlazi malo iznad grede, a u 34. minuti opet je na sceni De Jong, ali njegov udarac glavom sa šest metara nije bio precizan. De Jong je najviše pokušavao, ali blokiran je i u 38. minuti, tada je na pravome mjestu bio Škorić.

PROČITAJTE SVE U SUTRAŠNJIM NOVINAMA!

Linker
18. travanj 2024 16:04