REUTERS
PROGNOZE STRUČNJAKA

VELIKA HRVATSKA ČETVORKA PRED RASPADOM Što hrvatski treneri misle uoči uzvratnih utakmica: Rijeka i Dinamo prolaze, Osijek ima šanse, a Hajduk ispada

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 22. kolovoz 2017. 18:05

Zanimljivo, bez obzira na negativne rezultate četiri hrvatska kluba u prvim utakmicama play-offa europskih kupova, četvero renomiranih naših trenera drže da će barem jedan proći dalje, opstati na europskoj sceni. Elvis Scoria, Ivan Pudar i Milivoj Bračun vjeruju u Rijeku protiv Olympacosa, pa i da Dinamo prolazi Albance, dok Lončarević veće šanse daje Osijeku i Dinamu. Hajdukove šanse protiv Evertona su minimalne, ali postoje...

Milivoj Bračun: Rijeka ima aktivan rezultat, Kekova momčad je u stanju pobijediti s 1-0 i plasirati se dalje. Bitno je igrati strpljivo, tvrdo na Rujevici kako to Rijeka zna. A to opet znači da se u prvom poluvremenu nikako ne bi smjelo primiti gol. I onda u nastavku, kad i Grcima poraste pritisak, tada se može igrati ‘van bank’. Od tri preostala naša kluba Hajduk po meni nema izgleda, Osijek teško može računati na pobjedu u Beču, dok je situacija Dinama otvorena.

Ivan Pudar: Od svih naših klubova Rijeka je u najboljem položaju. Kad sam uoči ovog kola prognozirao rezultate, onda sam dao po 50 posto šansi Hajduku, Dinamu i Osijeku, dok sam mogućnosti Rijeke procijenio na 49:51. Poslije odigranih prvih utakmica, odnosno postignutih rezultata, promijenio sam mišljenje, sad Rijeka ima bolje šanse. Želim ukazati na jedan detalj, mladi vratar Sluga je perspektivan, talentiran, moja zamjerka je da mora više paziti kod boksanja lopti, dakle ne u polje, nego u korner. Žao mi je što ne mogu izraziti vjeru u plasman Hajduka, bilo bi mi drago da makar pobjede.

Elvis Scoria: Rijeka se može plasirati u sljedeću rundu, što bi bio podvig. A do njega se dolazi uz izvjesnu dozu sreće. U to treba vjerovati, ali ne formalno, nego baš čvrsto. Rijeka zna odigrati vrhunsku obranu i tu vidim priliku za ostvarenje rezultata od 1-0. Pazite, razlika u kvaliteti PSV-a i Osijeka bila je i veća nego ova između Rijeke i Olympiacosa pa ipak su Osječani prošli. Od preostala tri naša kluba uspjehu se može nadati Dinamo. Taj gol za 1-1 na kraju je vrlo značajan, posebno stoga što su igrači Skënderbeua počeli padati u zadnjih pola sata.

Ilija Lončarević: Sve nas je uhvatila euforija kad su se naša četiri kluba plasirala u play-off europskih kupova. I to su sjajni rezultati. No, sad su došli kvalitetniji protivnici, teško se naši klubovi, osim Dinama, mogu mjeriti s ovim europskim rivalima. Po meni vrlo male, minimalne izglede ima Rijeka, Hajduk na žalost ni toliko, držim da Osijek može iznenaditi u Beču, dok bi Dinamo trebao proći u Europsku ligu.

Linker
24. travanj 2024 12:18