CROPIX
EUROPSKA LIGA

VIDEO: KAKAV TRILER U MILANU! RIJEKA BILA NA KORAK DO ČUDA, A ONDA PRIMILA GOL U NADOKNADI Klinac spasio Rossonere, ali kakav je samo gol zabio Acosty

U susretu 2. kola D skupine Europske lige Rijeka je na San Siru izgubila od Milana 2-3 primivši treći pogodak u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Milan je do 84. minute imao sigurno vodstvo 2-0, no hrvatski prvak je nevjerojatnom završnicom uspio izjednačiti. Kada se već činilo da će Rijeka izvući bod, Cutrone je donio pobjedu Milanu.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 28. rujan 2017. 10:51

MILAN - RIJEKA 3:2 (Silva 14', Mussachio 53', Cutrone 93' / Acosty 83', Elez 89')

MILAN (3-5-2-): Donnarumma – Musacchio, Bonucci, Romagnoli – Abate, Locatelli, Calhanoglu (od 46. Bonaventura), Kessie (od 70. Mauri), Borini – Cutrone, A. Silva (od 82. Suso).

RIJEKA (4-2-3-1): Sluga – Vešović, Župarić, Elez, Zuta – Bradarić, Mišić – Kvržić (od 58. Acosty), Pavičić (od 70. Maleš), Heber – Puljić (od 78. Črnic).

Rijeka je bila nadomak senzacije na San Siru, ali je poražena u ludoj završnici u kojoj je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade ostala bez velikog boda. U 90. minuti imali su Bijeli povijesni remi, a onda duboko u sudačkoj nadoknadi Patrick Cutrone je izmaknuo pažnji obrane Rijeke i pogotkom za 3:2 raspametio San Siro. Šteta, mirisalo je na povijesnu večer koja bi se još dugo prepričavala. Rijeka nije položila oružje ni kada se poraz činio izvjesnim pokazala da zna kako ugroziti suparnika čijom je obranom dirigirao jedan od najboljih braniča današnjice Leonardo Bonucci i na kraju je zamalo nagrađena za hrabru predstavu. Tako blizu, a tako daleko…

Iako su se mnogi uoči utakmice pitali hoće li se Riječanima odsjeći noge kada istrče na San Siro, početa Bijelih bio je obećavajući. Puljić je u vrhu napada donio podosta pokretljivosti, Pavičić s nekoliko obećavajućih prodora pokazao zanimljive karakteristike i prava je šteta što Bijeli nisu na samom otvaranju naplatili nekoliko obećavajućih akcija. A nije da nisu imali prilika… Matjaž Kek je uoči utakmice govorio o tom trenutku istrčavanja na San Siro o kvaliteti u koju treba vjerovati da bi se opteretila zadnja linija domaćina i kao da je upravo malo više bezobrazluka nedostajalo Riječanima u tim početnim minutama. Dakako, Milan je bio prijetnja kod svakog otvaranja, ali dva trenutka Hebera ipak su mogla malo primijeniti priču.

I dok je udarac Bradarića (2') bio lak plijen za Donnarummu, Rossoneri su se ipak malo stresli kada je Rijeka u 4. minuti lakoćom došla u priliku. Elez je odlično proigrao Puljića koji se odvojio iz zagrljaja Bonuccija pa odigrao za Hebera koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor, ali njegov je udarac otišao pored suprotne vratnice. Već u šestoj minuti Riječani su ponovo zaprijetili nakon povratne lopte Vešovića i nove šanse za riječkog Brazilca čiji je udarac na putu prema mreži “zapeo“ u Bonuccijevom bloku.

Iako nije zabila iz nekoliko obećavajućih situacija, Rijeka je hrabro istrčala na San Siro, pokušala od početka pokazati domaćinu da može i zna zaprijetiti, ali u nekim trenucima individualna kvaliteta ipak igra značajnu ulogu, neovisno o tome rad li se o obrani ili napadu. Najbolje su to Riječani osjetili u 14. minuti kada je domaćin nakon nekoliko situacija iz prekida pokazao da je prisutan. A onda i iz prvog pravog pokušaja poveo. Upravo je ta individualna kvaliteta Andre Silve nakon jedne dubinske lopte došla do izražaja. Portugalac je cijelo poluvrijeme mučio Riječane, pogotovo Župarića koji je nasjeo na varku poslije koje je tek mogao ispratiti kako se lopta koprca u mreži iza Prskala.

Nisu igrači Milana ni jučer pokazali veliki napredak u igri u odnosu na posljednje utakmice. Zasluga je to djelomično i Rijeke koja je u većini trenutaka bila kompaktna, ali kvaliteta u igri jedan na jedan, na koju su često bili osuđeni riječki defanzivci, jednostavno je bila prevaga, bez obzira što je jedinu pravu šansu do poluvremena ponovo propustila Rijeka nakon sjajne lopte Bradarića i mlakog udarca glavom Puljića.

I nastavak je počeo obećavajuće loptom za Vešovića prema Heberu koji je pucao pored gola, Mišićev je udarac lako obranio Donnarumma prije nego je Musacchio drugim pogotkom nakratko ubio neizvjesnost na isti način na koji je zabio Slaven Belupo prošle subote. A onda ludnica u završnici. Acosty je nakon bijega smanjio zaostatak, Elez iz jedanaesterca Rijeku doveo nadomak senzacija, a onda Cutrone lijepim potezom odlučio pobjednika i pokvario ono što se činilo da bi mogla biti velika riječka fešta na San Siru.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 13:06