REUTERS
VELIKAN NA RUBU SUZA

VIDEO: ŠOK ZA NOGOMETNI SVIJET Nakon prave drame u Manchesteru stigla crna vijest: Zlatan Ibrahimović se teško ozlijedio, prognoze nisu dobre!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2017. 10:28

U Europskoj ligi jučer uzbuđenja nije manjkalo, naprotiv svaka utakmica bila je napeta do posljednje minute, a čak tri utakmice su otišle u produžetke. Nažalost, i jedna je vrlo loša vijest presjekla navijače Manchester Uniteda, ali i sve ljubitelje nogometa - u utakmici s Anderlechtom na Old Traffordu teško je ozlijeđen Zlatan Ibrahimović.

Prva zvijezda i najbolji strijelac kluba s 28 golova krivo je doskočio nakon jednog zračnog duela, te po svemu sudeći, teško ozlijedio desno koljeno. Scena nije bila nimalo lijepa, Ibra je uz pomoć liječnika odšepao s terena s izrazom lica na rubu suza, a najgore vijesti stigle su tek nakon dramatične utakmice koja je razriješena u produžecima. Trener Uniteda Jose Mourinho potvrdio je da se radi o teškoj ozljedi, a engleski mediji već nagađaju da je ovo vrlo vjerojatno kraj sezone za 35-godišnjeg velikana, a neki govore i kraj karijere, s obzirom da Ibri za dva mjeseca ističe ugovor na Old Traffordu i da se već neko vrijeme priča o njegovom odlasku u u Ameriku.


Momento de la terrible lesion de rodilla de...

"Ja nisam liječnik i najradije bih pričekao da liječnici odrade svoje", rekao je Mourinho u intervjuu nakon utakmice.

'Ali prognoze su pozitivne?

"Ne, prognoze su vrlo negativne", rekao je portugalski trener komentirajući ozljedu Ibrahimovića, ali i argentinskog braniča Marcosa Roja, koji se također ozlijedio u četvrtak navečer, po prvim prognozama, ipak lakše od Ibre.

Na travnjaku je sve na kraju završilo sretno za Manchester, a pobjedi od 2:1 pogotkom Rashforda u produžetku teško je prigovoriti unatoč velikoj drami do samoga kraja.

Reuters / Andrew Yates Livepic
REUTERS

Iz tabora Anderlechta su uoči uzvrata na Old Traffordu stizale najave kako planiraju se nadigravati s Manchesterom, kako će hrabro izaći na Teatar snova, a tako je i bilo, najave su se obistinile. Belgijanci su zadali dosta problema Vragovima, vjerojatno Jose Mourinho nije mislio da će se njegova ekipa u ovolikom obujmu namučiti s momčadi iz Bruxellsa koja u konačnici ipak nije uspjela u svojem naumu, produžeci su bili kobni za njih.

Od prvog sučevog zvižduka igralo se dosta otvoreno, uistinu smo imali priliku gledati zanimljivu utakmicu, a prvi je zaprijetio Anderlecht, strijelac iz prvog susreta, Leander Dendocker tukao je s otprilike 30 metara, no bio je zamalo neprecizan.

Sedam minuta kasnije domaćini su imali prvu pravu priliku i odmah postigli pogodak. Pogba je posla teledirigiranu loptu za Rashforda, koji je iz drugog pokušaja uposlio Mhitarjana, a bivši igrač Borussije doslovno je "probušio" Rubena. Ipak, Anderlechtova hrabra i dobra igra isplatila se u 32. minuti kad je Hanni pospremio otpadak u mrežu. U regularnom dijelu mreže se više nisu tresle, no u prvom dijelu produžetaka Manchester je riješio utakmicu, dakle, Fellaini je spustio loptu za Rashforda, koji je lijevom nogom pogodio za konačnih 2:1.

Linker
25. travanj 2024 11:54