Screenshot: Reddit
EUROPSKA LIGA

VIDEO: SOW NOVIM ŠKARICAMA SLOMIO SVAKU NADU FEYENOORDU Manchester United na krilima Mhiatrjana i Ibrahimovića 'osvojio' Ukrajinu

Piše: HinaObjavljeno: 08. prosinac 2016. 22:05

U skupini A Europske lige Fenerbahče je slavio na gostovanju kod Feyenoorda 1:0, dok je Manchester United pobijedio Zorju s 2:0.

Fenerbahče je tako prošao dalje kao pobjednik skupine, a Manchester United kao drugoplasirana momčad.

Senegalski napadač Moussa Sow odlučio je utakmicu u Rotterdamu golom škaricama u 22. minuti. Drugi mu je to gol škaricama ove sezone u Europskoj ligi nakon što je ranije još ljepšim škaricama zabio Manchester Unitedu u 2:1 pobjedi.

Golove za Manchester United zabili su Mhitarjan (48') i Ibrahimović (89').

U skupini C Anderlecht i St Etienne su osigurali prolaz i prije zadnjeg kola, a u dvoboju u Bruxellesu odlučili su o prvom mjestu. Anderlecht je imao dva boda više, a nakon prvog poluvremena i dva pogotka prednosti. Međutim, Francuzi su odigrali sjajno drugo poluvrijeme i s tri gola okrenuli su rezultat i izborili pobjedu. Čak su i promašili jedan kazneni udarac.

Domaćin je poveo golovima Alexandrua Chipciua (21) i Nicole Stanciua (31), no u nastavku za St Etienne su zabili Alexander Soderlund (62, 67) i Kevin Monnet-Paquet (74), dok je Henri Saivet promašio jedanaesterac u 54. minuti.

Dva gola je ispustila i bečka Austrija na gostovanju kod Viktorije Plzen. Austrijanci su imali i igrača više od 19. minute, no izgubili su 2-3 i oprostili se od Europe. Gosti su vodili 2-0 golovima Raphaela Holzhausera (19) i Lukasa Rotullera (40). Smanjio je Tomaš Horava (44), a u nastavku je češkom sastavu prvu pobjedu u skupini donio dvostruki strijelac Michal Duriš (72, 84).

U drugom susretu Astra Giurgi i Roma su odigrali bez golova. Na koncu je Roma osvojila prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, a Rumunji su drugi s osam bodova.

U skupini B APOEL i Olympiakos su i prije zadnjeg kola izborili prolaz, a u međusobnom susretu u Nikoziji odlučili su o pobjedniku skupine. Domaćin je slavio 2-0 golovima Manuela da Coste (19-ag) i Igora De Camarga (83).

Skupina A:
Feyenoord Rotterdam - Fenerbahče Istanbul 0-1
Zorja Lugansk - Manchester United 0-2

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina B:
Young Boys Bern - Astana 3-0
Apoel Nikozija - Olympiakos Pirej 2-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina C
Mainz - Gabala 2-0
Anderlecht - St. Etienne 2-3

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina D:
Maccabi Tel Aviv - Dundalk 2-1
Alkmaar - Zenit St. Peterburg 3-2

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina E:
Viktoria Plzen - Austria Beč 3-2
Astra Giurgiu - Roma 0-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina F
Rapid Beč - Athletic Bilbao 1-1
Sassuolo - Genk odgođeno za petak

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina H:
Konyaspor - Gent 0-1

Braga - Šahtar Donjeck 2-4

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
23. travanj 2024 18:59