Action Images via Reuters
BRZO SE UKLOPIO

VLAŠIĆ OD PRVE MINUTE U UDARNOM SASTAVU EVERTONA Slavni Nizozemac gura Nikolu u vatru na otvaranju Europske lige: Dojučerašnji hajdukovac uz Rooneyja!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 14. rujan 2017. 18:42

Nakon što je protiv Tottenhama dobio debitantskih desetak minuta, Nikola Vlašić večeras (19 sati) bi u Bergamu po prvi put trebao krenuti u startnoj postavi Evertona. Takve barem vijesti dolaze iz Engleske, što jasno ukazuje na to da se mladi Splićanin velikom brzinom uklopio u novu momčad, premda je ona kvalitetom značajno iznad Hajduka u kojem je trenirao još do prije dva tjedna.

Netko će doduše pomisliti kako će trener Ronald Koeman na travnjak poslati pričuvnu momčad čuvajući najjače snage za nedjeljni okršaj s Manchester Unitedom na Old Traffordu. Međutim, događa se baš suprotno, Koeman će protiv Atalante izvesti praktički najjaču momčad, jer uz Vlašića će u ofenzivnom dijelu veznog reda pozicije zauzeti Rooney i Sigurdsson, nominalno dva najbolja igrača Evertona. Bivši hajdukovac će u najavljenom 4-2-3-1 sustavu zauzeti mjesto na desnog krilnog napadača, Sigurdsson ostaje u sredini, dok se Rooney pomiče na lijevu stranu.

Koemanova odluka da u Bergamu krene s tako jakim snagama ima sasvim argumentirano uporište. Everton nakon četiri kola u Premiershipu ima skromna četiri boda, u zadnjem su nastupu doma potopljeni od Tottenhama, a kako im slijedi gostovanje kod Uniteda, Koeman ne želi dopustiti bilo kakav posrtaj u Bergamu. Čvrst cilj je pobjeda s kojom bi se u startu prekinula moguća serija poraza, koja bi svakako donijela određeni nemir u svlačionicu.

Pobjeda čvrst cilj

U datim okolnostima najavljeno pojavljivanje Vlašića u udarnoj postavi samo su velika potvrda da Koeman u njemu doista vidi igrača koji može poboljšati kvalitetu momčadi bez obzira na mladost i činjenicu da je tek došao iz slabašne Prve HNL.

Atalanta također ne stoji dobro u talijanskom prvenstvu, u tri nastupa upisala je samo jednu pobjedu, ali ona je izborena baš u zadnjem prvenstvenom kolu, doma protiv Sassuola (2:1). Glavni aduti momčadi su dvije polušpice, Argentinac Papu Gomez, te Slovenac Josip Iličić koji je ovog ljeta stigao u klub iz Fiorentine uz odštetu od 5,5 milijuna eura.

Nogometna kvaliteta neupitno je na strani Evertona, hoće li to biti dovoljno za uspjeh, pokazat će sama utakmica. Što se Vlašića tiče, on je već puno puta dokazao da ga velike scena inspirira i nadamo se da će Koeman već večeras dobiti još jednu potvrdu da je mladi Hrvat bio prava investicija.

Linker
19. travanj 2024 02:44