CROPIX
MOTIV VIŠE

ZAŠTO JE PROLAZ RED BULLA OD VELIKE VAŽNOSTI ZA RIJEKU Padne li Salzburg kapnut će 5,6 mil. eura, a ulazak u Ligu prvaka garantira strašnu lovu

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. srpanj 2017. 15:36

Već smo nekoliko puta naznačili da prolaz protiv Red Bull Salzburga u trećem pretkolu Lige prvaka riječkom prvoligašu donosi financijsku injekciju od minimalno 5,6 milijuna eura. Značilo bi to zatvaranje polovice klupskog budžeta za sezonu (ulazak u Ligu prvaka višestruko bi zatvorio cijelu financijsku konstrukciju), ali i poprilične nagrade za nogometaše Rijeke.

Teško je na Rujevici dobiti bilo kakvu službenu informaciju o tome, neslužbeno će uvijek podvući da su svim igračima ugovori stimulativne prirode, da svaki uspjeh bude adekvatno honoriran i da nema dodatnog premiranja za pojedinu utakmicu. Tako je bilo u završnici prošle sezone, igrači iz prve momčadi koji su odigrali najveći dio utakmica od osvajanja prvenstva i Kupa zaradili su 40-ak tisuća eura na račun premija...


Mario Gavranovic Goal HD - FC Red Bull Salzburg...

Iako nema službene potvrde, ako je suditi po praksi iz prijašnjih sezona u kojima se igrala grupna faza Europske lige, nogometaši Rijeke i sada mogu očekivati izdašne nagrade. Naravno, pod uvjetom da osiguraju europsku jesen. Prije četiri godine, nakon prolaska protiv Stuttgarta, igrači i stožer podijelili su značajan dio UEFA-ina financijskog kolača koji je Bijelima pripao na račun plasmana u Europsku ligu, a isto bi se trebalo dogoditi i sada u slučaju ulaska u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja.


Hee Chan Hwang GOAL HD - Salzburg (Aut) 1-1... by smoki-bobi

Koliko će biti, uvelike ovisi o konačnom dometu Rijeke. Grupna faza Lige prvaka u klupske blagajne donosi minimalno 14,7 milijuna eura, Europska liga minimalno 3,3 milijuna eura (eventualnim ispadanjem od Red Bulla i plasmanom kroz play-off Europske lige), pa im eto dodatnog motiva da naprave novi europski iskorak.

Linker
20. travanj 2024 04:28