Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
HNL

FOTO: HAJDUK POBJEDNIČKI PROMARŠIRAO KRANJČEVIĆEVOM Ercegova majstorija i nespretnost Karačića

Hajduk je u 7. kolu HNL-a pobijedio Lokomotivu kao gost u Kranjčevićevoj rezultatom 2:0. Ante Erceg je zabio prvi gol, a Karačić je autogolom dotukao izglede Ivkovićeve momčadi. Koncem prvog poluvremena crveni karton je dobio Rožman.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. kolovoz 2016. 10:14


LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:2 (Erceg 32', Karačić 63-ag)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Zagorac - Capan Majstorović , Perić , Rožman - Šunjić , Ćorić (od 75. Antunović ) - Grezda (od 46. Karačić ), Fiolić , Bočkaj - Marić (od 68. Ivanušec ). Trener Tomislav Ivković


Hajduk (4-2-3-1): Kalinić - Juranović , Nižić , Šimić , Memolla - Kožulj (od 59. Maganto ), T. Bašić - Erceg (od 71 Futacs ), Vlašić , Tudor - Ohandza (od 66. Vojković ). Trener Marijan Pušnik .

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 2000.

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) . Pomoćnici: B. Križarić i Stolnik
--------------------------------------------------

Hajduk je prebolio Maccabi, Bijeli su uzeli sva tri boda u Kranjčevićevoj. I prikovali Lokomotivu za dno. Igrali su jednom poluvrijeme s igračem više, to su iskoristili, ni jednog trenutka njihova pobjeda nije došla u pitanje. Junak je Erceg koji je zabio za vodstvo, Karačićev autogol bio je tek pečat i simbol trenutnog stanja u kojemu se, bodovno i igrački, nalazi Lokomotiva.

"Za nas tek sad počinje prvenstvo." Tako su prije utakmice razmišljali ljudi u Lokomotivi, sada kad je europska avantura završila, treba se posvetiti domaćim zadacima. Dno ljestvice u ovom dijelu prvenstva nije za paniku, međutim, nije ono što su na Kajzerici očekivali. Hajduk je bio, dakle, zacrtan kao utakmica kojom će početi proboj prema vrhu, pohod prema Europi. Ali, Hajduk je pokvario te planove i donio brigu među Lokose.

Rekli bismo, pobijedili su Splićani čak i lakše od očekivanja, jednostavno, nije to ona goropadna, razigrana Lokomotiva kakvu smo znali gledati proteklih sezona, Hajduk je, i bez Sušića bio pretežak zalogaj. Tko bi rekao da Ivkovićeva momčad nakon sedam kola neće imati nijednu pobjedu, da će biti prikovana za dno. Od samog početka gosti su krenuli po gol, vidjelo se u samom startu da su raspoloženiji, brži, da su odlučili uzeti tri boda.

Istina, ključni trenutak dogodio se u 45. minuti. Sudac Križarić pokazao je drugi žuti karton Rožmanu, prekršaj možda nije bio tako grub, međutim, arbitar iz Čakovca imao je takav kriterij. Doduše, mogao je po tom kriteriju dodijeliti još nekoliko, ali ispalo je ovako, Lokomotiva je do kraja igrala s igračem manje.

A Bijeli su to iskoristili. Vodili su već i kad su snage bile podjednake, u glavnoj ulozi bio je trojac iz Splita. Erceg je okrenuo Majstorovića, Zagorac bio na krivoj nozi. Odličan je bio Toma Bašić, koji je odlično proigravao, pogodio je i gredu iz slobodnog udarca, siguran je u zadnjoj liniji bio Šimić, jedinu pravu priliku Lokomotivi je dopustio Kožulj. Neobjašnjivo je dodao Mariću kojeg je iznenadila velika prilika. Bio je na pet metara sam pred Kalinićem, ali Hajdukov vratar je obranio udarac. Kao i nešto kasnije kad je Marić pucao u padu.

I to je od Lokomotive bilo to, premalo za bod(ove). Sporo, nemaštovito, uglavnom bezopasno, Hajduk je to lagano kontrolirao i rutinski stigao do pobjede. Pomogao je Karačić, koji je zatresao svoju mrežu, ali dojam je da bi i bez toga Hajduk došao do pobjede. Pušnik može biti zadovoljan, ispadanje od Maccabija bilo je šokantno, pobjeda protiv Lokomotive bila je najbolji lijek za taj gubitak.

U zaključku, gledali smo u prošlosti puno neizvjesnije i uzbudljivije dvoboje ova dva kluba, očito je da je Lokomotiva u padu, što će tek biti kad ode Fiolić? Iako je i on jučer bio ispod razine na kojoj smo ga gledali ove sezone.

Linker
13. travanj 2024 21:02