Getty Images
KAKVO DRUŠTVO

FRANCUZI ODABRALI NAJVEĆE MLADE TALENTE SVJETSKOG NOGOMETA, MEĐU 50 NEMA NITI JEDNOG HRVATA Netko od njih će jednoga dana sigurno uzeti 'Zlatnu loptu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2017. 14:36

Francuski list 'L'Equipe' sastavio je listu od 50 najtalentiranijih mladih nogometaša u današnjem nogometu. Dok se mi i čitava regija uglavnom hvalimo time kako ovdje ima sjajnih nogometaša, što zaista i je slučaj, to ipak nisu prepoznali Francuzi na čijoj se listi nije našao niti jedan mladi nogometaš sa ovih prostora.

Pa je tako prvo mjesto zauzeo Realov Marco Asensio koji je odradio sjajno završnicu prošle sezone, ali i nastavio s dobrim partijama u novoj. To mu je donijelo i potpisivanje novog ugovora s 'kraljevskim klubom' do 2023. godine.

Najzanimljiviji podatak ovog ugovora jest da nova otkupna klauzula za 21-godišnjeg Asensia iznosi čak 700 milijuna eura čime su se iz Reala osigurali od ludih cifri koje bi pojedini klubovi mogli ponuditi za španjolskog dragulja.

Drugo mjesto pripalo je Tottenhamovom Dele Alliju, a slijede Kylian Mbappe (PSG), Ousmane Dembele (Barcelona), Gianluigi Donnarumma (Milan), Gabriel Jesus (Man. City), Leroy Sane (City), Kingsley Coman (Bayern), Marcus Rashford (United) i Timo Werner (Leipzig).

Linker
24. travanj 2024 09:57