Foto: Goran Mehkek / CROPIX
ZORAN NIŽIĆ & DANTE STIPICA

GLAVNI LJUDI U OBRANI HAJDUKA O OČEKIVANJIMA NA POLJUDU 'Koji su planovi za iduću sezonu? Biti bolji nego prošle. Kako u prvenstvu tako i u Europi'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. lipanj 2017. 19:25

Kapetan Hajduka Zoran Nižić i vratar Dante Stipica podijelili su svoja očekivanja pred početak priprema za novu sezonu.

- Dobro smo se odmorili ovih dvadesetak dana, gladni smo i željni te na pripreme dolazimo spremni. Imamo manje od mjesec dana do prve utakmice, trener je sve posložio da budemo pravi za te prve dvoboje. Trebamo puno raditi i to je to. Što se tiče očekivanja za novu sezonu, htio bih da budemo bolji nego u prošloj, i u prvenstvu i u Europi. U zadnjem smo periodu dokazali da možemo igrati i s Dinamom i s Rijekom, a Osijek se dosta pojačao. Voljeli bismo kada bismo mogli napraviti iskorak u Europi, znamo gdje smo stali prošle godine, a ove bismo sezone htjeli napraviti korak naprijed. Ispred nas je puno rada, treba nam malo sreće u ždrijebu. Nadam se da ćemo to ostvariti.

Nižićevo je ime, između ostalih, također spominjano u kontekstu eventualnog odlaska ako se pojavi prava ponuda.

- Ja sam maksimalno koncentriran na Hajduk, prije šest mjeseci potpisao sam novi ugovor. Igrač sam Hajduka, ali ako dođe nešto što će zadovoljiti i mene i klub - OK. Dotad sam maksimalno koncentriran na Hajduk - poručio je Nižić.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Zoran Nizic, Amir Hodzic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Stipica je u pauzi nakon prvenstva i dalje trenirao, dolazio je redovito na Poljud, a nedavno se i oženio...

- Došli smo spremni na pripreme, na nama je da radimo i da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka. Ja sam trenirao i tijekom pauze, znate kako je, nekome treba više, a nekome manje vremena za odmor.

Gdje Stipica vidi Hajduk u novoj sezoni?

- Cilj je napredovati iz dana u dan. Prošle smo sezone srušili rekord po broju bodova i pogodaka, to nam treba biti vodilja koja će nam donijeti bolje mjesto. Moramo otpočetka shvatiti svoje zadatke, davati sve od sebe na treningu da bismo bili u optimalnoj fizičkoj i taktičkoj spremi.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Poput Nižića, i Stipica samo razmišlja samo o Hajduku, bez obzira na to što za njega ima interesa i iz inozemstva.

- Moje su misli u potpunosti na Hajduku. Morate znati da sam ja ispunio san time što sam postao standardni vratar Hajduka, čiji sam navijač. Što se tiče ždrijeba, nemam nekih želja, kad doznamo protivnika, za njega ćemo se maksimalno pripremiti.

Od novih/starih lica tu su Radošević i Pešić, s kojima je Stipica već igrao...

- Josipa znam malo više nego Pešu. Njima ovo nije nova okolina, već su osjetili Poljud i Hajduk. Nadam se da će se što prije uklopiti, a mi ćemo im ostali u tome pomoći.

Linker
20. travanj 2024 06:23