Torcida dekor
 Foto: Mario Todoric / CROPIX
TORCIDA SLAVI 66. ROĐENDAN

GODINE PROLAZE, ALI VELIKA LJUBAV OSTAJE Tog 28. listopada davne 1950. na splitskoj Pjaci počela je priča o Torcidi

Piše: Frane VulasObjavljeno: 28. listopad 2016. 11:10

Tog 28. listopada davne 1950. na splitskoj Pjaci počela je priča o Torcidi, prije već mitskog, opjevanog susreta protiv Crvene zvezde koji je “bijelima” donio titulu prvaka bivše države.

Baš na istom mjestu na kojem je simbolično prije nešto manje od dva tjedna potpisan i ugovor o kupnji klupskih dionica odnosno pokrenut navijački projekt “Ili jesmo ili nismo” otkupa dionica kluba, novi veliki korak prema narodnom, navijačkom Hajduku.

Uz uspone i padove, bolje i lošije dane, baš kao i Hajduk kroz svoju povijest, već 66 godina Torcida vjerno prati svoj klub. I baš poput Hajduka postala je također prepoznatljivi simbol grada pod Marjanom, ali i cijele Dalmacije. S članovima iz svih dijelova Hrvatske pa i svijeta. Torcida je postala asocijacija za Hajduk i obrnuto. Ta ljubav je neraskidiva, živi vječno, baš kao i Hajduk.

Tri dana programa

Predstavnici Torcide danas ujutro postavit će vijence na sjevernoj tribini stadiona na Poljudu, na spomen ploči poginulim članovima u Domovinskom ratu. Priključit će im se i predstavnici Hajduka. Večeras u 18 sati postavljat će se vijenci i na spomen ploči za sve poginule i umrle branitelje s područja gradskog kotara Pujanke.

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Za sutra navečer planiran je veliki rođendanski navijački party na poznatoj splitskoj plaži Obojena svjetlost (22 sata). Sav prihod od ulaznica (po cijeni od 20 kuna) ide za uređenje prostorija Boksačkog kluba Torcida.

Vrhunac proslave bit će na nedjeljnoj utakmici protiv Osijeka na Poljudu (17 sati), ujedno i derbiju kola. Navijači će se prije susreta po svemu sudeći zajednički u velikom broju, u korteu s Pjace uputiti prema stadionu na utakmicu na kojoj će najžešći Hajdukovi navijači napraviti koreografiju preko cijele sjeverne tribine.

Spektakularna rođendanska koreografija bit će posvećena u travnju ove godine tragično preminulom nekadašnjem predsjedniku Torcide Žanu Ojdaniću.

Linker
21. travanj 2024 10:50