Foto: Vojko Basic / CROPIX
ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

GORAN VUČEVIĆ SE VRAĆA U BARCELONU Otkrivamo koja bi trebala biti njegova funkcija u slavnom klubu

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 24. listopad 2017. 10:55

Goran Vučević (46), pred povratkom je u Barcelonu, idućih dana bi slavni katalonski klub, kako se očekuje, trebao objaviti da je sa svojim bivšim igračem iz Splita potpisao ugovor i postavio ga pri vrhu svoje stručne piramide, piše Slobodna Dalmacija.

Nema još potvrde, ali u tijeku su razgovori Vučevića s Barcelonom i čeka se objava da je dogovor postignut, vjerojatno već tijekom ovog tjedna.

A funkcija bi, kako se nagađa, trebala biti vrlo visoka: pri prvoj momčadi. Naglasak je na praćenju nogometaša koji bi Barceloni bili zanimljivi odmah za angažman u seniorskom timu.

Dakle, recimo to kao skauta po europskim ligama. Kako je svojedobno Tony Bruins Slot, tada pomoćnik i europski skaut Johana Cruyffa pronašao i otkrio Gorana Vučevića u HNL-u te 1992. godine za Barcu, sada bi Vučević 25 godina kasnije trebao dobiti sličan angažman praćenja nogometaša koji bi mogli odmah uskočiti u društvo Messija, Suareza, Rakitića... Pričekajmo da se dogovore i posao objave.

Vučević je, podsjetimo, zadnji posao obavljao u Poljudu, bio je sportski direktor Hajduka prije Marija Branca, otišao je u proljeće prošle godine nakon smjene vlasti kad je zbog nepovjerenja dijela uprave spram Marina Brbića i Vučević solidarno otišao, premda njemu nisu izglasali nepovjerenje.

U Barceloni je, da podsjetimo bio od 1992. do 1997. godine, bio na posudbama natrag u Hajduku u doba plasmana u Ligu prvaka 94/95, te u Meridi. Nakon 1997. bio je u Kölnu, pa se još jednom vratio u Hajduk gdje je 2001. godine okončao karijeru.

U Hajduku je kasnije bio i trener i šef omladinske škole u više navrata, a naposljetku i sportski direktor nakon odlaska Jensa Anderssona, izabran zadnjih dana prosinca 2013. godine,. Obnašao je tu funkciju u Poljudu gotovo dvije i pol godine, dok na upražnjeno mjesto u proljeće u 2016. nije izabran Portugalac Branco.

Vučević je svo vrijeme ostao vrlo blizak i u dobrim odnosima s Barcelonom, koja mu je od te 1992. godine zadnjih četvrt stoljeća kao drugi dom.

Uglavnom, ako se realizira kontrakt Vučevića s njegovim “drugim domom”, kao što očekujemo, bit će to veliki događaj i za Hajduk, da se njegov izdanak plasirao tako visoko u nogometnom svijetu. ∙

Linker
18. travanj 2024 14:46