Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
PRESICA NA 'NEUTRALNOM TERENU'

ADEMIJEVO EMOTIVNO OBRAĆANJE NOVINARIMA 'I dalje se ne osjećam kao pobjednik i kazna mi je trebala biti ukinuta. Ali vratit ću se nemoguće jak'

Arijan Ademi, Dinamov dokapetan, kojemu je CAS nedavno smanjio kaznu zbog dopinga s četiri na dvije godine, danas se emotivno obratio medijima u hotelu Hilton.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. travanj 2017. 10:01

Prvi se novinarima obratio Tomislav Svetina, pa onda i sam Ademi.

"Malo neobično mjesto, ali postoji razlog. Znate za odluku CAS-a i postoje određena pravila. On organizira presicu, a mi smo mu samo logistika. Moji osjećaji su bili podijeljeni. Svjestan sam kroz što je prolazio, što smo mi kao klub prolazili", rekao je Svetina.

"Bila su dva nalaza, pa je CAS tražio još jedan nalaz u Kölnu. Taj je potvrdio sve. Tada sam mislio da se neće čekati dugo. No, napravljen je kompromis, usluga UEFA-i. Sada nam raspoloženje ipak raste, iako još nije dio prve momčadi. Ali bili smo uz njega, nismo raskidali ugovor i znali smo kakav je karakter. Iako smo ove sezone potpisali desetak novih ugovora najviše me raduje njegov povratak za iduću sezonu bez obzira što dvije godine nije igrao".

"Teško je pričati o pravdi, ali Arijeva karijera je spašena. Razmišljamo da produljimo ugovor s njime, ali o tome kad budemo mogli formalno pričati. Postoji puno pokazatelja da ova odluka nije pravedna, ali iza UEFA-ine odluke je par moćnih Saveza da treniraju strogoću na Ademiju i nama", zaključio je Svetina.

"Fizički sam dobro. Igrao sam padel, tenis, mali nogomet. Trčim i brzo ću se vratiti. Poznavajući sebe trebat će mi malo da uhvatim formu. Bit će mi dovoljna dva mjeseca s momčadi. Dinamo se digao, osvojit će naslov. Bilo mi je teško gledati kad ne mogu pomoći, ali bit ću najveći navijač. Zahvaljujem se obitelji, prijateljima, navijačima na podršci, odužit ću vam se na terenu. Zahvala i Dinamu, dr. Cerovečkom, a najviše Dinamu koji mi je omogućio sve i koji se borio sa mnom, koji nije raskinuo ugovor sa mnom", rekao je Ademi.

"Zahvalio bih se što ste mi pružili podršku i vjerovali u moju nevinost. Znate što sam prošao, najteži dio života. Bio sam šokiran kada sam kažnjen. Nisam znao kako ću bez nogometa i samo sam htio dokazati kako sam nevin. Nisam znao kako je to došlo u moj organizam. I dalje se ne osjećam kao pobjednik i mislim da je kazna trebala biti ukinuta. Ali postoji rečenica u obrazloženju koja me veseli i koja mi vraća vjeru: 'Ademi nije varalica". Zato sam sretan, ali dvije godine mi nitko ne može uzeti. Vratit ću se bolji i jači, psihički ću biti nemoguće jak, ovo me ojačalo", rekao je emotivni Ademi.

Cropix

Podsjećamo, Ademiju je nedavno smanjena kazna zbog dopinga sa četiri na dvije godine. Prvotno je Uefina kazna bila 4 godine zbog pozitivnog nalaza na tanozolon.

Bitka se vodila godinu i pol dana. Dinamo, Ademi i njegovi odvjetnici čak su tri puta slali uzorak spornih tableta na analizu, sva tri laboratorija pokazala su da je uzorak bio kontaminiran i da Ademi zapravo nije kriv. Međutim, Sportski sud u Lausannei odugovlačio je, nekoliko puta odgađao konačnu odluku, vjerojatno i kalkulirao koja bi odluka izazvala veće potrese za nogomet. Na kraju, smanjio je kaznu Arijanu Ademiju na dvije godine, što je, samo djelomična pobjeda.

Linker
27. travanj 2024 00:03