Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ JE DIREKTOROVA

'ALFA I OMEGA' SENZACIONALNOG PRVAKA 'Bišćan je trener za Dinamo, a nisam znao je li uopće za ovaj posao onako tih i povučen'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. prosinac 2016. 13:00

Kako je doktor Mario Kukavica pojačavao tempo benda, Rudešom je treštala slavljenička pjesma, mali klub sa zagrebačkog zapada s Igorom Bišćanom na klupi dosegao je visine na kakvima nije bio. Prvak jeseni druge lige.

- Bišćan je trener za Dinamo, ali neka ga kod nas, i on se treba još kaliti - hvali ga Ivan Knežević, ovdašnji alfa i omega, službeno sportski direktor.

Bandićeva obećanja

Rudeš igra i pitak i borben nogomet, iako je u sezonu ušao porazom od Zagreba u Kranjčevićevoj 5:1, na kraju je glatko vodeći...

Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

- Nisam znao je li Bišćan uopće za trenera, onako tih i povučen, a on mi je kazao “U Hrvatskoj se premalo trenira, ako moja momčad nakon tri kola neće gristi travu, ostavljam se ovoga” - otkriva Knežević.

Za najviši rang treba i nova tribina i pomoćni teren i glavni travnjak jer sadašnji je daleko bliži oranici nego nogometnom igralištu, sve je to obećao gradonačelnik Milan Bandić, pa nije uzalud predloženi proračun nabubrio loput kvasca.

Dok su si Bišćan, Ante Tomić koji se uz njega zaputio u trenerski posao i igrači, dali oduška uz Mišu Kovača “Svi pjevaju ja ne čujem”, pa “Rudeše, Rudeše, znaj da mi te volimo”, doznali smo da nakon velikog vikenda za Rudeš slijedi još jedan jednako važan. Ako ne i bitniji. Jer u subotu i nedjelju moralo bi se finiširati dogovor s Alavesom, španjolski prvoligaš i negdašnji finalist Kupa UEFA, na korak je od preuzimanja kompletne brige. Ako se potpiše osigurat će cijeli proračun, a Rudeš će mu postati sabirni centar za ovaj dio Europe. Alaves će sve najtalentiranije mlade igrače koje detektira i uspije angažirati kod nas i susjedstvu dovesti i kaliti. Jednom nam je Knežević kazao “Tražim predsjednika”, finišira li taj posao i on može postati predsjednik. Tada lova neće biti upitna... Premda je Uprava igračima naručila pjesmu “Nije u šoldima sve”, na što su oni odgovorili “Kroz moje prazne džepove vjetrovi mi prolaze”.

Zagreb, 300708.

Igraliste Rudes. Prijateljska utakmica Rudes - Hrvatski dragovoljac. Trener NK Rudes Ivan Knezevic.

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Rudeš je završnicu sezone odigrao bez napadača, čak trojica su mu bila aut. Tomislav Havojić igrao je centarfora. Sa sedam golova on je i prvi strijelac. A zapravo ofenzivni veznjak. Pomoćni trener Krnjić poveo je obvezni ritual povicima “Rudeš dogs”, na što ekipa odgovara, a kako drugačije “vau, vau, vau...”.

- Sretni smo i slavimo, odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, jako dobru jesen, ja vam ne mogu kazati hoćemo li na kraju biti prvaci, no učinit ćemo sve što je posao nas igrača - priča Havojić, negda talent Dinama, je l’ njega zadovoljava Rudeš?

- Naravno da gledam prema nečem većem i boljem, vjerujem da će se to i dogoditi.

Imaju i iskusnog kapetana Mesarića čija mirnoća daje sigurnost obrani, niz zanimljivih mladića jer u toj momčadi mnogi su tek zagazili u ozbiljnu karijeru.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Mario Ćubel “štedio se” cijelu jesen.

- Eto zabio sam prvi gol kad je bilo najvažnije - smije se negdašnji najbolji igrač druge lige, dobitnik trofeja SN za sezonu 2011/12., kojeg Rudeš vraća u život nakon loših dana u Zagrebu.

- Trener Bišćan radi jako dobar posao, zna se tko što treba činiti, i igrači to ispunjavaju na najbolji način - govori Ćubel što nas je ponukalo da ga bocnemo - znači li to da je bolji trener nego Dražen Medić?

- Neću ulaziti u to, ali ide dobrim putem prema tome.

Zagreb, 191116.
SC Rudes.
Utakmica 16. kola Druge HNL izmedju klubova Rudes i Dinamo II.
Na fotografiji: Tomislav Havojic, Marijan Cabraja.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Zaslužujemo elitu

Ćubel je bratić Dinamovog Ante i Lokomotivina Josipa Ćorića, a Ćubeli su pravi Ćubel United jer ima šestero braće i tri sestre. Kao bi završilo Ćubeli protiv Ćorića?

- Bilo bi zanimljivo. Ne igramo nogomet, ali družimo se često. Dam Anti poneki savjet, ipak sam ja stariji - raspoložen je Mario:

Zagreb, 101216.
SC Rudes.
Utakmica 19. kola FAVBET Druga hrvatska nogometna liga,
NK Rudes - NK Dugopolje.
Na fotografiji: Mario Cubel.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- S ovim radom idemo sigurno prema Prvoj ligi. Ako se uključi Alaves to bi za klub bilo odlično, pogotovo idealno za mlade igrače. Imamo puno jako dobrih, ova ekipa zaslužuje da ide u elitni rang.

Rudeš misli ozbiljno, neki su inzistirali da napišemo kako i Posušje navija za njega, pogotovo sela Podbila i Podzavelim, i oni su došli proslaviti. To je bila subota u kojoj je sve ružičasto izgledalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:10