CROPIX
VELIKA PODRŠKA

ARMADA NA MAKSIMIRU Nogometaše Rijeke danas očekuje rekordna podrška, uzimali su se slobodni dani i godišnji, izmišljale isprike

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. svibanj 2017. 15:12

Gorka su znala biti riječka gostovanja u Maksimiru u zadnjem kolu sezone. Osim što su dolazili na promociju prvaka, nerijetko su znali i teško stradati. Primjerice, u posljednjem kolu sezone 2007/08. bili su “topovsko meso” na oproštaju Luke Modrića, Dinamo ih je pobijedio 6:1 i kupao se u veselju dok su Riječani pognutih glava odlazili u svlačionice. I Kekova Rijeka je doživjela takvo što, u posljednjem kolu sezone 2014/15. Dinamo je pobijedio 4:0, a još i danas se sjećamo gotovo uplakanog Bekima Balaja zbog činjenice da su došli samo odraditi utakmicu pa teško stradali.

Sada će plavo-bijela karavana od pet tisuća navijača s Kvarnera krenuti u slavljeničkom tonu, utakmica nema rezultatskog značaja, ali bez obzira na to odrađivanja neće biti. Jednostavno nije u karakteru ove momčadi koja, kako je sam Matjaž Kek istaknuo u najavi, ima veliku obvezu prema svojim navijačima.

- Samo lud čovjek ne poštuje i ne napravi sve kako bi zadovoljio pet tisuća navijača koji će doći na Maksimir - poručio je trener Bijelih.

Doista, nogometaše Rijeke na Maksimiru danas očekuje rekordna podrška, uzimali su se slobodni dani i godišnji, izmišljale isprike za unaprijed dogovorene obveze, a znamo i za slučaj djevojke koja je “uslišila” molbe svog zaručnika da umjesto na vjenčanje njezinog rođaka zajedno odu u Zagreb na utakmicu. I ova priča sjajno ilustrira koliki će značaj u srcima navijača Rijeke imati današnji dan.

Recimo da je proslava počela prošle nedjelje neposredno nakon utakmice, kada kapetan Mate Maleš danas podigne pehar namijenjen hrvatskom prvaku dosegnut će vrhunac, a završnica će uslijediti neposredno nakon povratka s Maksimira kada će Matjaža Keka i njegove igrače na Korzu, sukladno običajima nakon velikih trijumfa, u sitnim noćnim satima na Korzu dočekati rijeka ljudi.

Rijeka, 130517.
Rujevica.
Utakmica 33 kola MAXtv prve lige HNL-a izmedju Rijeke i Hajduka.
Na fotografiji: Armada.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

To se ne propušta...

Prema nekim procjenama očekuje se i više od pet tisuća navijača Rijeke. Čak i više nego na finalu Hrvatskog kupa prije tri godine...

- Mislili smo nakon tog finala Kupa da će proći dugo vremena prije nego što se ponovi ili nadmaši ta brojka, sada smo uvidjeli da bi možda bilo i duplo više navijača da je utakmica protiv Dinama u posljednjem kolu bila odlučujuća u borbi za naslov - kaže Denis Povh, glasnogovornik Armade.

Prema dostupnim informacijama s Kvarnera će put maksimirskog Juga krenuti 30-ak autobusa, veliki broj automobila i kombija, zbog kojih su mnogi u šali rekli da će se dionicu autoceste Zagreb - Rijeka u čast Armadi za današnji dan preimenovati iz A6 u A1987. Ništa čudno, jer ako je ono protiv Cibalije bila utakmica za povijest, danas će u Maksimiru za navijače Rijeke biti slika za povijest. A takvu baš nitko na Kvarneru ne želi propustiti. Na Jugu i južnom dijelu Zapada u Maksimiru će danas dominirati riječke boje, a pjesma će početi već ujutro na Grobniku.

Rijeka, 210517.
Stadio Rujevica. 
Susret 35. kola MAXtv 1.HN izmedju HNK Rijeka i NK Cibalia.
Na fotografiji: Armada
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Linker
19. travanj 2024 07:54