Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
JOŠ DVIJE PRILIKE

'ARMINATOR' JE SAM DINAMU PRIGRABIO VELIKIH 15 BODOVA Paradoks je samo da nije zabio nijednom od klubova s vrha...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. svibanj 2017. 10:36

Armin Hodžić, zvan Arminator, opet je presudio, postigao je svoj 14. gol ove sezone u HNL-u, izjednačio se sa Soudanijem i Andrijaševićem na vrhu ljestvice prvoligaških strijelaca i povećao svoj doprinos modroj momčadi. Naime, matematika kaže da je Hodžić dosad direktno donio Modrima 15 bodova. Dakle, zabio je dva gola Cibaliji u pobjedi 2:1, pa dva Lokomotivi u istom scenariju, protiv istog protivnika i jesenas je 1:1 dvama zgodicima pretvorio u 3:1, a jedan njegov gol bio je dovoljan i za pobjedu protiv Slavena Belupa 1:0. I sad ovaj gol u Parku mladeži.

Hodžićev pečat

Osvoje li Modri naslov prvaka, mogao bi se taj trofej nazvati “Hodžićev naslov”. Iako, naravno, ne treba tu zaboraviti Soudanija, koji je zabio jednak broj golova, a on je obično zadužen za derbije. Za razliku od Hodžića. Koji još nije zabio gol Rijeci, Hajduku i Osijeku ove sezone.

Bio bi i to svojevrsni paradoks, da Hodžić osvoji naslov najboljeg strijelca lige a ne zabije nijednom od klubova s vrha. Ima još dvije prilike, Modri gostuju u Osijeku i dočekuju Rijeku, možda napokon Dinamov golgeter zabije i tim momčadima. Inače, Splitu je Arminator zabio već sedam golova ove sezone, tri u prvenstvu, četiri u Kupu, Crveni mu očito odgovaraju. Lokomotivi je zabio četiri, Cibaliji, Interu i Istri po dva, Slavenu Belupu jedan. Još jedan u Kupu zabio jedan pogodak Velom Vrhu, ukupno je na 19 pogodaka ove sezone. Dakle, još jedan da prijeđe tu granicu od 20, koju svi Dinamovi napadači žele dostići.

Vjerujemo da bi najsretniji bio da taj 20. zabije u derbiju s Rijekom, za pobjedu i naslov...

- NIje mi bitno koliko ću zabiti, važno da mi na kraju prvenstva budemo prvi - rekao nam je Hodžić u zadnjem, nedavnom razgovoru.

Proljetos je zabio 16 komada, najdulja stanka bila mu je tri utakmice posta, u ona dva poraza od Hajduka i Slavena, te protiv Cibalije nije bio strijelac. Sad je opet zabio u dvije zaredom, je li time najavio da će i u završnici biti jednako efikasan kao dosad? Vidjet ćemo, znatiželjni su svi. Hodžić je donio mnogo bodova, ali sad je trenutak i da zabije u jednoj “velikoj” utakmici. U Osijeku ili protiv Rijeke, ili u obje...

Trebao bi biti spreman za Istru

Dvije dobre vijesti iz Parka mladeži za Peteva su svakako povratci Sigalija i Henriqueza. Argentinac se vratio nakon gotovo tri mjeseca izbivanja, zadnji je put igrao u utakmici protiv Slavena Belupa još u prvom proljetnom kolu. Angelo Henriquez, pak, upisao je u Splitu prve proljetne minute, pri ulasku u igru činio se motiviran, željan igre. Je li to najava njegova novog početka? Zamijenio je u 75. minuti Armina Hodžića, koji je iz igre izišao šepajući.

- Dobio sam udarac u gležanj, vjerujem da ozljeda nije ozbiljnija - rekao je Hodžić poslije utakmice, a i liječničke prognoze kažu da ne bi trebalo biti većih problema, da bi Hodžić mogao biti spreman već za dvoboj s Puljanima u srijedu u Maksimiru.

U svakom slučaju za onaj u Osijeku iduće nedjelje. No, pričekajmo da se zglob potpuno ohladi, da u Maksimiru naprave dodatne pretrage i daju konačan sud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:00