Foto: Goran Mehkek / CROPIX
IZ MAKSIMIRSKE LOŽE

ATMOSFERA U MAKSIMIRSKOJ LOŽI BILA JE KAO NA KARMINAMA Razočarani predsjednik gospodski podnio poraz i odgovorio na upit o smjeni Peteva

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. travanj 2017. 21:33

Kakva je bila atmosfera u maksimirskim ložama? U onoj u kojoj su bili smješteni hajdukovci, vladala je prava ludnica. Svi su skakali i grlili se, bilo je to neviđeno slavlje. U onoj Dinamovoj bile su - karmine. Tišina, muk, društvo se brzo razišlo, ostalo je i hrane i pića na stolovima koji su bili spremni za proslavu pobjede...

Sreli smo predsjednika Mirka Barišića. Evo što nam je kazao...

- Idemo dalje, spremamo se dalje... Nema kod nas nikakve drame, ako ste to mislili. To je sport, to je nogomet, ponekad se mora i izgubiti.

Pitali smo predsjednika je li razočaran s Dinamom kojeg je vidio protiv Hajduka?

- Da, razočaran sam. No, to je drugi par rukava. Jedno je biti razočaran, a drugo je prihvatiti realnost. Jučer je s obzirom na pokazano bilo realno da smo izgubili.

Barišić je govorio kako poraz od Hajduka neće uzdrmati klupske temelje.

- Dinamo je preveliki klub da bismo se sad nakon jednog poraza slomili, da bismo sad naricali, bavili se žalopojkama. Treba se koncentrirati na završetak prvenstva, pripremiti za iduću sezonu.

Je li Dinamo sad izgubio prvenstvo, jeste li naslov predali Rijeci?

- Rijeka je i prije utakmice s Hajdukom imala prednost... Kažem, to je sport.

Jeste li ljuti na trenera Peteva koji je zaista čudnu momčad poslao na travnjak, bez dva najveća kreativca, Sammira i Ćorića?

Zagreb, 220417. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 29. kola MAXtv Prve lige, GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Ivajlo Petev i Carrillo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

- Što sad o tome govoriti. Trener je to sigurno uradio u najboljoj namjeri. Sam će on u analizi vidjeti gdje nije bilo dobro. No to je sad prošlost, nema se smisla na to vraćati.

Je li Petev čvrst na klupi Dinama ili mu se zatresla?

- Kažem, mi smo ozbiljan klub, Petev je čvrst na svojoj trenerskoj poziciji, nema tu nikakvih poremećaja - zaključio je Barišić.

Bilo kako bilo, Petev ipak mora pod hitno popraviti igru Modrih, jer ovo je već treća utakmica u nizu da momčad igra loše. Iako je prije nekog vremena sportski direktor Jozak kazao da su s Petevom vrlo zadovoljni, ta da su zato potpisali ugovor do 2020. godine, iako sad i predsjednik Barišić kaže da je čvrst u svojoj trenerskoj fotelji, povijest nas uči da se uvijek ne treba obazirati na izjave čelnih ljudi kluba. Jer, sasvim je logično da Dinamo ne smije izgledati kao jučer, da je to neprihvatljivo. Ako Petev ne uspije bitno popraviti izgled momčadi, vjerujte, sve te priče oko njegove sigurne pozicije bit će samo dim...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:58