Istra
 Srecko Niketic / CROPIX / CROPIX
USKORO NOVI VLASNIK

AUSTRIJSKA PRIČA U PULI JE KOMPROMITIRANA I BEZ KONKRETONOSTI Švicarsko-francuska grupacija investitora najbliža je preuzimanju kluba

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. studeni 2017. 15:55

Nije baš da priča o prodaji Istre 1961 predugo traje. Otkako se obznanilo da je Michael Glover odlučio prestati financirati pogon pulskog prvoligaša (u najmanju ruku nerazumljivo) te prodati svojih 67% dionica š. d. d. Istra 1961, prošlo je dva mjeseca. Prodati klub u HNL-u samo je po sebi senzacionalan posao.

Govorimo li o klubu dimenzije Istre 1961, na ovom, ionako skučenom nogometnom tržištu, to je još veći uspjeh. Nakon što je Zeleno-žute prije sedam godina kupio ruski poduzetnik Miša Ščeglov, potom ih od njega otkupio skup poduzetnika na čelu s Michaelom Gloverom (2015), sada se traži treća financijska grupacija spremna na sebe preuzeti financiranje profesionalnog nogometa u najbogatijoj hrvatskoj županiji. Bogatoj po prihodima, ali i po sveznadarima...

Pula, 141017.
Na stadionu Aldo Drosina odigrava se utakmica 12. kola 1. HNL izmedju Istre 1961 i Rijeke. 
Na fotografiji: Demoni.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
Istra navijači

- Nemam Vam što konkretno kazati - kratko nam je dometnuo operativni direktor Istre 1961 Darko Podnar u subotu poslijepodne.

- Još uvijek postoji kontakt s gospodinom Eduardom Brunnerom, ali realno gledano, sada je bliža druga opcija.

Više od toga Darko Podnar - na kojem je, praktički, sav teret sudbine kluba u ovom vrlo neizvjesnom trenutku - nije nam mogao reći. Bolje rečeno, nije htio jer se svaka riječ posebno važe na svim stranama nogometne priče Istre 1961. Ona se potom protumači kako kome paše. U kontekstu interesa Istre 1961, najviše je važno da postoji netko tko je voljan uložiti svoj kapital, ma koliki bio, u klupsku perspektivu. Izuzmemo li one koji bi stalno lamentirali tko kupuje, zašto kupuje, odakle mu novac, koji mu je motiv ulaganja, činjenica je da profesionalni klub ovisi isključivo o tim privatnim ulaganjima.

Pula, 280416.
Konferencija za novinare na kojoj se obratio izvrsni direktor NK Istre 1961 gospodin Michael Remo Glover. 
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Bez prve uplate

Nakon što je Eduard Brunner stekao svojih tjedan dana prednosti, njegova kandidatura zapela je na osnovnom cilju: nije imala financijsku konkretnost. Do petka, tehnički gledano, nije bilo prve uplate koja bi donijela dvoje: deblokirala račun Istra 1961 i pokazala svu ozbiljnost, dakako, i moć, u ulaganje u klub. U tijeku subote, kako se može čuti, Brunner je uvjeravao da je i dalje vrlo zainteresiran te da će uskoro konkretnije pokazati svoju želju da preuzme pulskog prvoligaša. No, dojam je ovako sa strane, da je ta austrijska opcija „pase’“. Na prvo mjesto za otkup većinskog paketa dionica od američkih vlasnika sada su došli ti anonimni švicarski investitori. Prema kuloarskim pričama na Drosini, oni su već u startu djelovali ozbiljnije od austrijske priče, iako sve te dojmove treba uzeti za rezervom. Veliko je pitanje što su činjenice, a ne kakvi su dojmovi...

Dakle, Istra 1961 do nedjelje nije dobila nove vlasnike, ali kako možemo zaključiti iz neslužbenih informacija sa Drosine, potvrđuje se ono što se naziralo još sredinom tjedna, a o čemu smo već pisali.

Nije sporno da će Istra 1961 dobiti novog vlasnika, nego je samo dvojba hoće li to biti jedan ili drugi zainteresirani. U tijeku ovog tjedna to bi trebalo biti zgotovljeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 04:56