Dragan Matić / CROPIX
ĆAKULE NISU POTVRĐENE

BALDASAR DEMANTIRAO GLASINE 'Bandiću zabranjen ulazak u ložu Poljuda? Ma tko bi to učinio?!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. kolovoz 2016. 19:56

Pojavila se informacija da je zagrebačkom gradonačelniku, Milanu Bandiću, uskraćen ulazak u svečanu ložu u Poljudu za utakmicu Hajduk - Maccabi, a da se nakon toga s Bandićem solidarizirao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je ujedno i novi član Bandićeve stranke 'BM 365'.

No, ćakule nisu dobile potvrdu. Objasnio nam je gradonačelnik Ivo Baldasar:

- Ja ni ne idem na , a trebao sam doći kao dio protokolarnih obveza ako bi na došla gospođa veleposlanica Izraela. No, budući da ona ne dolazi, ne dolazim ni ja. To nema nikakve veze s gospodinom Bandićem. A što se tiče eventualnog dolaska Milana Bandića i zabrane, meni je predsjednik Hajduka Ivan Kos potvrdio kako ne zna ni za kakvu zabranu Milanu Bandiću nakon što sam ga to pitao! I on je bio iznenađen uopće s tom idejom. I ja se čudim tko bi to mogao zabraniti gradonačelniku Zagreba da dođe na utakmicu Hajduka?! Drugo su nesuglasice o vezi ovoga ili onoga ili u vezi s Hrvatskim savezom, to nema veze s dolaskom na utakmicu.

Dakle, niste rekli da nećete doći u ložu ako ni Bandića ne puste?

- Nisam, to je laž!

I gledat ćete Hajdukovu utakmicu kod kuće?

- Kao i obično, godinama već. Otkad sam postao gradonačelnik ne idem na Hajdukove utakmice! To je po meni politiziranje, a politiku treba maknuti iz kluba. Ja se toga držim, za razliku od nekih drugih koji su po ložama. A ja ih pitam, što su oni napravili za klub? Prvenstveno žele sebe promovirati. Rekoh, da nam dolazi veleposlanica Izraela u posjet, morao bih doći u ložu, to bi bilo pristojno. No, budući da ne dolazi, nema ni da ja dođem.

EPH

Možete li vi kao većinski vlasnik inače utjecati na to tko može, a tko ne može u svečanu ložu na Poljudu?

- Ja predstavljam većinskog vlasnika, ali ne upravljam klubom. Upravljačka sredstva legalno su prebačena Nadzornom odboru i Upravi. Uostalom, to pitanje sad nema nikakvog smisla kad mi je predsjednik Kos potvrdio kako ne postoji nikakva odluka, ni o kakvoj zabrani! – rekao nam je Baldasar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:52