Vlado Kos / Cropix
KRIZA

BESPARICA TRESE VINKOVCE, LEGENDARNI TRENER NA RUBU OČAJA 'Stanemo na autoputu malo predahnuti, a polovica igrača nema za kavu. Ma, kakav nogomet?!'

Piše: damir begovićObjavljeno: 26. rujan 2016. 21:10

Cibalia je preksinoć na Poljudu pretrpjela drugi najteži HNL poraz u suvremenoj povijesti. Teže od Mršićeve Cibalije stradala je samo Lušićeva, 17. kolovoza 2008. godine na Maksimiru kada su Modri u Burcsinu mrežu (triput Mandžukić, po jednom Tadić, Sammir i Badelj) pospremili koliko i Bijeli prošle subote u Matkovićevu, s tom razlikom što Nebesko-plavi tada nisu zabili ništa, završilo je 6:0.

- Nismo loše izgledali prvo poluvrijeme, Hajduk osim gola i one stative nije ozbiljnije zaprijetio iako je imao loptu u nogama. Zabili smo u pravo vrijeme, na predahu smo se dogovorili da ćemo biti još žešći, ako treba i grublji u sredini, a onda primimo gol iz našeg posjeda, imali smo aut - napominje Mršić.

Da je neka plaća...

Momčad mu je u posljednje dvije prvenstvene utakmice primila okruglih deset, u prosjeku svakih 18 minuta!

- Prelagano primamo, to je točno...

Je li točno da Mršić nikad u preko 450 prvoligaških utakmica nije inkasirao šest komada?

- Točno je i to. Psihološki smo se raspali u zadnjih deset minuta, primili smo tri gola u četiri minute.

Netko iz mase će primijetiti kako su primjetni Cibalijini padovi u završnici utakmica, aludirajući na fizičku spremnost momčadi?

- Činjenica je da nas je Slavena Belupo okrenuo u zadnjih 15-ak minuta, ali smo i mi u zadnjih pola sata poništili Splitovih 2:0. U nogometu se svašta događa.

A ovo što se Cibaliji dogodilo na Poljudu, smatra iskusni stručnjak, klasičan je psihološki raspad.

- Stanemo na autoputu malo predahnuti, a polovica igrača nema za kavu. Nervozni su, nisu unutra, nisu zadovoljni, nije lako raditi u takvim okolnostima. Samo slušam kako ovaj nije dobio plaću četiri mjeseca, ovaj šest, ovaj od Nove godine...

Mršić bez pitanja i potpitanja nastavlja dalje:

- Da ih je malo primiriti nekom plaćom, da svi skupa resetiramo glave, jer pred nama je ključno razdoblje sezone, Slaven Belupo u Vinkovcima i Inter u Zaprešiću. Utakmica rotiv Slavena Belupa za nas je prevažna, dobijemo li, a smatram da smo sposobni za to skupimo li glave, živi smo, u potpunom priključku.

Vinkovci, 200816.
Stadion Cibalia u Vinkovcima. 
MAXtv Prva liga 6 kolo, utakmica izmedju HNK Cibalia i NK Istra 1961. 
Na fotografiji: Stanko Mrsic.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

Predsjednik Miroslav Gagro za ponedjeljak u podne sazvao je izvanrednu medijsku konferenciju. Strahuje li Mršić da bi mogao biti glavna tema Gagrine seanse s novinarima od kojih, usput rečeno, predsjednik bježi kao mrak od zore?

- Neka radi što hoće, on je predsjednik. Jedino što znam jest da pošteno radim i najmanje što očekujem jest pošten odnos prema meni - zaključuje Mršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 21:05