Slavlje igrača Hajduka nakon utakmice protiv Cibalije
 Foto: Jakov Prkic / CROPIX
PUNI OPTIMIZMA

BIJELI SU SPREMNI SRUŠITI DINAMO U ZAGREBU Legende splitskog kluba su složne: Ovakav Hajduk može u nedjelju osvojiti Maksimir!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. rujan 2016. 18:00

Što kažu legende Hajduka na odličnu formu momčadi Marijana Pušnika pred nedjeljni derbi s Dinamom? Raspucali su se Bijeli prije najvećega derbija hrvatskog nogometa, u pravi trenutak da podignu euforiju u gradu pod Marjanom.

Svi se redom slažu da će Hajduk imati svoju priliku u Maksimiru jer su u dobroj golgeterskoj formi, a prednjače Ahmed Said i Franck Ohandza. Uz to Dinamo ima svoje probleme, promijenili su trenera, a sigurno im je važna i utakmica s Juventusom koja je na rasporedu sutra. Svi se slažu da će to biti sasvim drugačija utakmica nego ona koju je Dinamo u Poljudu dobio 4:0. Nekadašnji igrači Hajduka znaju kako je to pobjeđivati u Maksimiru... Ivan Buljan je nešto oprezniji od ostalih.

- Malo me strah da se Hajduk ne bi sad odlijepio od poda nakon ovih nekoliko dobrih utakmica. Moraju biti čvrsto na zemlji, koncentrirani na tu utakmicu. Isto tako moraju biti svjesni da je Dinamo još uvijek favorit što ne znači da će pobijediti u derbiju. Modri su poljuljani, nisu u formi, a u prilog tome govori i činjenica da su Lokomotivu jedva svladali 1:0 pogotkom koji je pao vrlo kasno. Uz to, imaju utakmicu s Juventusom nakon koje će sigurno biti umorni i potrošeni. Mislim da Hajduk dobrom igrom u Maksimiru može do pozitivnoga rezultata. U dobroj su golgeterskoj formi, posebno nepredvidivi su Said i Ohandza, igrači iz afričkoga podneblja koji imaju urođeni talent i nikada ne znaš što će napraviti - kaže Buljan.

Vilson Džoni, koji je igrao i u Dinamu, je još veći optimist zbog Hajdukovih prezentacija posljednje vrijeme.

- Hajduk je u velikoj formi, svaka im čast. Imam osjećaj da će napraviti nešto u Maksimiru. Dinamo ima utakmicu s Juventusom, ona će ih sigurno potrošiti, pitanje kakvo će biti stanje igrača nakon toga. Hajduk ima puno duže vremena za odmor i pripremu za derbi. Mislim da su sposobni za pobjedu, jer Dinamo nije kao što je bio prijašnjih godina. Promijenili su trenera, otišli su im važni igrači. Hajduk u toj utakmici nema što izgubiti i mislim da će u susret ući kao favorit - smatra Vilson Džoni.

Drago Ćelić također dijeli mišljenje da je derbi utakmica u kojoj Hajduk ima svoju šansu...

- Ako gledamo unatrag, mislim da ovakav Hajduk ima izgleda pobijediti u Maksimiru. Napadači su u jako dobroj formi, zabijaju, Said, Ohandza koji sada igra punih 90 minuta, nije više da ga koriste samo 20-30 minuta, a tu je još i Futacs. Hajduk može dobiti Dinamo u Maksimiru i uključiti se u borbu za sami vrh. Trener Pušnik ima širinu, posebno u napadačkom dijelu, zabijaju puno golova i to je zalog da eventualno mogu do tri boda u Maksimiru - rekao je Ćelić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 17:15