Arena Poljud
 hajduk.hr (screenhot)
ULAŽU SE VELIKI NOVCI

BILA BI TO ZAISTA PRAVA 'LJEPOTICA'! HAJDUK SANJA I ŽELI VELIKU ARENU POLJUD Kreće se u veliku investiciju i redizajn od 100 milijuna kuna!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. listopad 2017. 20:48

Hajduk sanja i želi – Arenu Poljud, predsjednik Ivan Kos je najavio redizajn stadiona u Arenu što bi koštalo - 100 milijuna kuna!

To je peta točka napredovanja korak po korak, tko zna kad je realno da se to dogodi. Ali, želja i planovi su tu. Jučer je Kos prezentirao i objasnio kako to "bijeli" vide budućnost izgradnje svoje infrastrukture. A do sada je već, naglašeno je, u njegovu mandatu, uloženo desetak milijuna kuna u uređenje svlačionica prve momčadi, zatim WC-a, izmijenjena je trava na tri travnjaka, te uređen ulaz U, namjenski za djecu.

Ajmo dalje i po redu, što sve Hajduk smjera:

1. Najprije će se sagraditi dva manja terena na prostoru kraj pomoćnih igrališta, uz objekt sa svlačionicama, te natkriti glavno pomoćno igralište, uz trošak od 2,5 plus 3,5 milijuna kuna što bi moglo biti dovršeno do rujna iduće godine. Akadamija će dobiti dodatni prostor i mogućnost da ima 250 polaznika.

2. Planira se kamp, što nije novost, a to je drugi korak, koštao bi cca 75 milijuna kuna, u Stobreču, Dugopolju, Poljudu ili u Baškom Polju. Za Stobreč postoje već planovi od četiri velika i dva mala igrališta, a glede lokaliteta najkonkretnije se doguralo.

3. U planu je izgradnja internata vrijedna cca pet milijuna kuna.

4. Usporedno s time radi se i na poboljšanju pet dodatnih terena, u okolici, po 2,5 milijuna kuna svakome igralištu u okruženju (Spinut, Vranjic, Mravince, Žrnovnica i Stobreč).

5. Napokon, naintrigantnije, ali i najdalje u projekciji jest - Arena Poljud! Dotjerivanje postojećeg, 38 godina starog stadiona.

Redizajn "poljudske ljepotice" iznosio bi 100 milijuna kuna čime bi se dobila mogućnost da se na stadionu izmjenjuju utakmice i koncerti, dok bi istočni dio postao zona s kafićima i pubovima.

Kos je naglasio i logiku da se nacionalni kamp Saveza zbog vremenskih pogodnosti gradi u Splitu...

Zasad najvažnije i konkretno da ponovimo: prvi korak, Akademija će dobiti dva dodatna terena, objekt sa svlačionicama i natkriti dio centralnog pomoćnog pa bi druga momčad tu trebala igrati svoje utakmice od iduće sezone.

Linker
23. travanj 2024 20:04