Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
NOVO POGLAVLJE

BIO JE VELIKA NADA HAJDUKA, ŽELIO JE OSTATI, ALI ONDA JE STIGLA BOLNA VIJEST 'Zamjeram im to, ipak sam na Poljudu proveo deset godina...'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 04. srpanj 2017. 19:35

Marko Bencun, bar je naš dojam, veoma je talentiran igrač, pokazao je to u nekoliko navrata, no učestale su ga ozljede spriječile u razvoju karijere, otišao je iz voljenog mu Hajduka, a Inter je brzo reagirao i doveo ga u Zaprešić gdje je Bencun otvorio novo poglavlje.

- Ovo je novi početak, opet sam dugo izbivao zbog ozljede, u smiraj sezone sam igrao nešto malo za drugu ekipu Hajduka. Stigao sam u Inter, veselim se novim izazovima i nadam se da će mi karijera krenuti uzlaznom putanjom - kazao nam je Marko Bencun te nastavio:

- Čelnici Intera su vjerojatno vidjeli u medijima da je došlo do raskida suradnje s Hajdukom, nazvao me Branko Laljak i malo smo popričali te sam odlučio prihvatiti njihovu ponudu. Smatram da je to najbolja solucija u ovom trenutku.

Veliki pehist

Često ljudi iz nogometa tvrde kako ste vi možda i najveći pehist u HNL-u, činjenica je da ta konstatacija nije daleko od istine.

- Svi to tvrde, naravno da kao svaki igrač želim izbjeći ozljede, no nisam imao sreće. Kad god sam ušao u formu, nešto se dogodilo, uvijek neka ozljeda, sitnija ili neka koja me duže vrijeme maknula s travnjaka te izbacila iz ritma. No, nisu me ozljede pokolebale, želim se vratiti još jači, imam 24 godine i vjerujem da mogu oživjeti karijeru.

Dojam je da ste najbolji nogomet pružali pod palicom Igora Tudora, no ni tada nije sreća bila na vašoj strani.

- Tada je bila ona polusezona kad smo stvarno bili dobri, odigrao sam je na zavidnoj razini, a onda se opet dogodila ozljeda i nakon toga, kao što sam rekao, teško se preko noći vratiti u formu.

Vjerujemo da ste očekivali kako ćete ostati u Hajduku, dobiti priliku da se nametnete, no nije bilo tako, zamjerate li što ljudima iz kluba?

- Iskreno, malo me to iznenadilo jer su govorili da ću produžiti ugovor, ići na pripreme, no eto... Svako ima svoje planove, meni su ponudili što su ponudili, kazali su da igram za B ekipu, nisam bio ni pozvan na pripreme i u tome je bio problem. Ni novac nije bio presudan, jednostavno imam veće ambicije od igranja u Drugoj ligi. Malo im zamjeram budući da sam u Hajduku bio deset godina i veliki sam navijač Hajduka i zbog toga mi nije bilo lako napustiti Poljud. Vidio sam se u Hajduku, no to je jednostavno tako, okrenuo sam novi list i sad ćemo vidjeti što će biti.

Ništa protiv stranaca

Puno se zadnjih godina tvrdilo kako će se u klubu okrenuti domaćoj djeci, ali realnost je drugačija, ima dosta stranaca u momčadi. Vaš komentar?

- Istina, došlo je dosta stranaca, dojam je da su ambicije porasle. Ako stranci pomognu Hajduku, ako se Hajduk bude borio za naslov, onda nemam ništa protiv. No vidjet ćemo što će biti, realno je da se samo s omladinskim pogonom to ne može napraviti, ali isto tako činjenica je da se moraju promovirati i domaći igrači - istaknuo je Bencun pa se osvrnuo na Carrilla:

- Iskreno, s trenerom Carrillom nisam imao neki odnos budući da sam s njim odradio možda dva treninga, ali prijatelji iz kluba su mi rekli kako se radi o dobrom treneru, radišnom, koji ima viziju...

Razgovarali smo s trenerom Toplakom nakon što smo saznali da dolazite u Zaprešić, rekao nam je da vas vidi kao napadača, možete li iznijeti taj teret?

- Igrao sam par utakmica u Hajduku kao centarfor, nije mi to strano, ipak ja sam po vokaciji polušpica, ta mi pozicija najviše odgovara. Međutim, igrat ću što god mi trener kaže i dat ću, naravno, sve od sebe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. travanj 2024 20:01