Drago Sopta / CROPIX
STRUČNE OČI

BIVŠI DINAMOVCI NE OČEKUJU PREVIŠE ALI... 'Ma samo da ne bude sramoćenje, to više nema smisla'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. kolovoz 2016. 13:55

Ilija Lončarević i Otto Barić, iskusni stručnjaci i negdašnji treneri Dinama, komplimentirali su Zlatku Kranjčaru, ali ne očekuju ništa veliko od Modrih u Ligi prvaka.

- Prolaz me nije iznenadio. Bez obzira na slabosti Dinama, Red Bull nije toliko jači da bih mogao sa sigurnošću računati da će ići dalje. Dinamo je iskoristio svoje prednost kad je protivnik bio u lošem stanju, što se dogodilo nakon sat vremena igre. Trener je odigrao veliku ulogu, Cico je napravio sve što je mogao i trebao, zato je Dinamov ulazak u skupinu normalan i zaslužen - prokomentirao je Lončarević.

Ključnim smatrate nedovoljnu spremnost Red Bulla?

- Apsolutno. Dok je Salzburg bio nadmoćan, bilo je pitanje samo hoće li postići još gol-dva. I da se tako nastavilo, Modri ne bi imali šanse. Dinamo je popratila sreća, ali zna se da ona prati hrabre.


Lindabrunn, Austrija, 260315.
Turnir kvalifikacija nogometne U-19 reprezentacije skupine 6. elitnog kola za dlazak na Europsko prvenstvo u Grcku 2015,
Italija - Hrvatska.
Na fotografiji: Ilija Loncarevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Posljednji trenutak

Što bi Dinamo morao napraviti da u Ligi prvaka bude konkurentniji?

- S obzirom na medijske napise i izjave iz Dinama o odlascima još nekih igrača koji su bili na travnjaku u Salzburgu, mislim da Dinamo teško može napraviti nešto značajno. Jer dovesti igrače koji će pojačati ovu momčad, a kamoli ako netko ode, to je Sizifov posao, teško da se mogu naći dobra rješenja. Iako se uvijek može dogoditi da dođe netko kao Jonas, koji nije bio zvučno najavljen, a pokazao se kao veliko pojačanje. Upravo im je takva igrač trebao nakon Ademija. Ali kako očekivati da će još jednog takvog naći u zadnji čas.

Kakve će utakmice doživjeti navijači Modrih?

- Samo se bojim jeseni, da ne bude kao u dvije-tri jeseni koje su bile u neku ruku za sramoćenje. Pa se postavlja pitanje, osim te love, što je interes i svrha ulaska u Ligu prvaka. Sa strane Dinama, Zagreba, hrvatskog nogometa i Lige prvaka. Dinamo ima veliku obvezu da ne bude kanta za nabijanje jer to više nema smisla, niti se to može normalno podnijeti, ali se nadam da će naći neko rješenje da to bude u granicama normale.

Otto Barić najavio je susret u Austriji u Sportskim novostima.

- Tada sam rekao da je vrlo važno kako će se Dinamo postaviti. Učinio je to dobro, ali Salzburg je jača momčad. Međutim, Dinamo je sve to izdržao, da bi Modri u posljednjih pedesetak minuta bili sve bolji. Red Bull ovisi o tri-četiri igrača, od toga su dvojica morali napustit igru (Lazaro i Wanderson), što je išlo na mlin Dinama. Cico itekako dobro zna kako se mora postaviti protiv takvog protivnika. Kretanje, trka, sve je to bilo, na kraju je stigla i nagrada za trud. Ali Dinamu nedostaju dvojica igrača, kao što je Pjaca, da bi se približio europskom vrhu.


Zagreb, 190716. 
Stadion Dinama.
Maksimir.
Press konferencija Marka Pjace koji je najavio da mu je sutrasnja utakmica protiv Vardara zadnja u dresu Dinama.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Vjera u pobjede

Što očekujete u Ligi prvaka?

- Više puta sam ispao nepopularan i nerado me slušaju, ali smatram da je pravo vrijeme, nakon što su već zaradili toliko novaca, a zarađivat će i dalje, da dvije godine ne prodaju igrače. I da u međuvremenu naprave još dva-tri igrača što im uspijeva već 7-8 godina, te tome dodaju dva pojačanja. Sve to Cico zna, ali nije mi poznato što može učiniti, ne znam kakav je njegov odnos s Upravom. Dosad Dinamo ipak nije imao pravu viziju igre, druga je stvar što su uspijevalo. Sada je vrijeme da nešto jako dobro napravi za publiku. Ona želi doći na stadion s vjerom da će Dinamo pobijediti bolji europski klub. Ne mislim pritom na samu špicu. Zato se ne smije dirati momčad, nego je dodatno pojačati.

Prema informacijama bit će odlazaka.

- Dobro, Eduardo može dalje jer imaju dva mlada golmana, tu nije problem Dinama. Međutim, ne bi smjeli prodati Ćorića. Treba tražiti pravog vođu igre.

Linker
26. travanj 2024 19:18