CROPIX
SASTANAK IZVRŠNOG ODBORA

BRATKO JE DOBIO ZAŠTITU, ALI BUGARIN MORA PODIĆI MOMČAD Evo kako je Zdravko Mamić objasnio zašto je Rijeka bolja od Dinama

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2017. 12:39

Jučer je održan redovni sastanak Izvršnog odbora Dinama s kojeg smo dobili šturu informaciju da je trener Petev dobio podršku, kao i kompletna momčad Dinama. Toj konačnoj informaciji za javnost prethodila je vrlo živa rasprava ‘izvršnjaka’.

Po onome što smo saznali, članovi Izvršnog odbora imali su velikih kritika na igru momčadi. Nitko nije zatražio njegovu smjenu, ali je društvo kritiziralo, što i nije neko čudo zar ne? Peteva je zaštitio savjetnik Zdravko Mamić! Naravno, zaključeno jest, kako je to dan ranije kazao i direktor Svetina, da se igra momčadi mora podići na višu razinu, ali trener nije dobio nikakve rezultatske imperative.

Nakon jučerašnjeg sastanka IO-a, trebao bi biti miran do kraja sezone, a onda bi se dalje raspravljalo o njegovoj sudbini, ako se ne bi vidio napredak momčadi. No, jasno jest da do kraja sezone, počevši od danas momčad mora igrati bolje.

Kako je savjetnik Mamić zaštitio Peteva? Prema našim izvorima na način da je objasnio članovima Izvršnog odbora da Bugarinu nije lako standardizirati momčad, stvoriti automatizme u igri, kada ima paralelan zadatak razvoja mladih igrača. Savjetnik je ljudima iz Izvršnog odbora objasnio notornu činjenicu da Dinamo živi od prodaje igrača, te da je iznimno bitno razvijati mlade igrače, koji slijedom logike moraju dobivati priliku.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Usporedio je Dinamo s Rijekom, kazavši da momčad Matjaža Keka praktički igra stalno u istom sastavu s najviše 13-14 igrača, da je zato tako posložena, automatizirana i uigrana. Dinamo to jednostavno ne može priušiti jer bi onda ogroman broj mladih igrača praktički ostao bez minutaže, što nikako ne bi bilo dobro za klupsku strategiju i viziju.

Konačno, svaki igrač koji ne igra, potencijalna je bomba u momčadi. Također, Mamić je kazao prisutnima da je Petev dobio nespremnog Sammira, Guilhermea kojem još treba adaptacija...

Modri su i prijašnjih godina zapravo imali istu viziju, treneri poput Jurčića, Zorana Mamića i Ante Čačića također su miksali sastave, ali nikada nisu imali takvu konkurenciju kao što je ovosezonska Rijeka, pa su bez problema osvajali naslove prvaka.

ZAGREB, CROATIA - JULY 28: Head coach Zoran Mamic of Dinamo Zagreb reacts during the UEFA Champions League Third Qualifying Round 1st Leg match between FC Dinamo Zagreb and FC Molde at Maksimir stadium on July 28, 2015 in Zagreb, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic / Getty Images

Tako smo eto jučer na sastanku IO-a dobili objašnjenje zašto Petev poput svojih prethodnika također stalno miksa sastav. Jednostavno, to je Dinamova vizija, klupska strategija koja će se forsirati i dalje. Naravno da je na taj način vrlo teško stvoriti automatizme u igri. Ali drži se da bi se s vrmenom ipak stvari mogle posložiti u slučaju da Petev uspije momčad dovesti na višu razinu.

Zoran se ne vraća

Naravno, to što je jučer dobio podršku ne treba značiti ništa, jer povijest nas uči da su mnogi treneri dobivali podršku, pa su izletjeli iz sedla već na sljedećoj utakmici. Inače, tijekom jučerašnjeg dana smo na nekim portalima mogli pročitati da bi se na ljeto u Dinamo mogao vratiti Zoran Mamić. Dobili smo puzdanu informaciju da se to neće dogoditi, Zoki s Al Ainom juriša na azijsku Ligu prvaka, a nije naodmet kazati da mu godišnja plaća iznosi 3,5 milijuna dolara!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:58