CROPIX
IVAJLO PETEV ZA SN

BRATKO UZVRAĆA UDARAC 'Cvitanoviću želim sreću, ali s Dinamom bih ušao u Europsku ligu! Sammir? Ne želim se spuštati na tu razinu'

Bivši trener Modrih Ivajlo Petev odbio je pet ponuda nakon razlaza s modrim klubom, još se oporavlja od šoka koji je doživio u Maksimiru.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. rujan 2017. 18:05

Kada je dobio otkaz u Dinamu, obećao je da će se javiti nakon nekog vremena, kad mu se stvari malo poslože. Nije reagirao ni na Sammirovo prozivanje iz Kine, kad je bivši igrač Modrih kazao da ljetne pripreme nisu bile odrađene kako je trebalo, da su bile katastrofa. Nismo ga zivkali jer smo znali da je čovjek od riječi te da će se javiti kada bude spreman, kada on odluči.

I tako, jučer bivši trener Dinama Ivajlo Petev i javio. Kaže da je u Bugarskoj, da se još odmara, ali rekao je i ovo:

- Iskreno, još se nisam u potpunosti oporavio od smjene u Dinamu. Za mene je to bio zaista šok, nisam to očekivao. Jedan sam im dan bio dobar, drugi dan nisam. Nevjerojatno je to, nema smisla, tako se to ne radi. Ali dobro, tako je ispalo - kaže nam Petev.

Osijek, 210517.
Nogomet.
Prva MAXTv liga 35. kolo. Utakmica izmedju Osijeka i Dinama. 
Na fotografiji: trener Dinama Ivaylo Petev.
Foto: Vlado Kos / Cropix
CROPIX

Ima li kontakata s ljudima iz Dinama nakon onog iznenadnog i neočekivanog otkaza?

- Da, imam kontakte. Pa imam ja prijatelja u Dinamu, čujem se s njima. Ne može se prijateljstvo pokvariti zbog nekih poslovnih odluka ljudi u klubu, ma kako one čudne bile.

Cvitanoviću želim sreću

Kazao nam je da je nakon odlaska iz Dinama imao četiri-pet ponuda, ali ih je sve odbio.

- Ne, nisu bile iz Bugarske, u Bugarskoj mogu raditi gdje god hoću. Sve su bile iz inozemstva, ali još se malo odmaram, izabrat ću uskoro neku ponudu koja mi bude odgovarala. Kažem, bio sam potpuno zatečen smjenom u Dinamu, trebao sam malo doći k sebi.

Naravno, Petev prati sve što se zbiva u Dinamu, prati rezultate svog bivšeg kluba...

- Vidim da su dobili Rudeš s 3:2. Kako su igrali? Nisam gledao utakmicu, pratio sam samo rezultat. Dinamo je, vidim, prvi na ljestvici, želim Mariju Cvitanoviću sve najbolje, svu sreću, neka i ostane na prvom mjestu.

Zagreb, 210617.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.
Pocetak priprema GNK Dinamo, prvi trening za sezonu 2017/18.
Na fotografiji: Ivajlo Petev.
Foto: Krajac Damir / CROPIX
CROPIX

Ipak, nije mogao ne spomenuti ispadanje od albanskog Skënderbeua...

- To nisam mogao vjerovati! Dinamo nije smio ispasti od Skënderbeua, nedopustivo je ispasti od toliko slabije momčadi. Kad te ždrijeb pomazi, a Dinamo je pomazio s Albancima, to moraš iskoristiti. Zaista mi je teško zamisliti da Dinamo neće igrati u Europi, da je ispustio takvu veliku priliku. Jednostavno mi nije bilo jasno da su igrači imali takav pristup na obje utakmice, da su u 180 minuta takvoj momčadi zabili samo jedan pogodak, i to u Maksimiru u zadnjoj minuti. Nešto tu debelo nije bilo dobro, takav je kiks zaista neoprostiv. Nevjerojatno mi je da se ispadne od Skënderbeua.

Neću biti prepotentan

Nastavio je...

- Ne želim ispasti prepotentan, zaista ne bih htio da me se krivo shvati, ali da sam ostao trener Dinama, pobijedili bi Skënderbeu i igrali bi u Europi, u to sam posve siguran. Nema šanse da bi Dinamo odigrao onakve dvije utakmice s Skënderbeuom da sam ja ostao trener.

Zašto ste u to tako sigurni?

- Zato što sam uvijek znao što radim, znao bih i kako pobijediti u te dvije najvažnije utakmice sezone. Jer to su bile najvažnije utakmice. Dinamo bez Europe? Nije to to...

Onda je on nama postavio pitanje.

Morska Sobota, Slovenija, 040717.
Stadion Fazanerija.
Nogometna utakmica GNK Dinamo - FK Tosno u sklopu priprema uoci pocetka nove sezone 2017/2018.
Na fotografiji: Ivaylo Petev.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Nego, jel’ vi vidite današnji Dinamo? Kako vam izgleda, vidite li čiji je to Dinamo?

Nije čekao naš odgovor...

- To je moj Dinamo! Sve sam im nacrtao, dao sam im recept, a onda su me šutnuli niz stepenice. Upravo sam ovakav Dinamo ja zamišljao, to je bio moj plan. Jesam li bio protiv toga da se forsira Sammira i protiv toga da on igra? Jesam li vam rekao da ne doprinosi momčadi? I što se dogodi? Eto, ode Sammir. Isti dan kad i ja. Isto sam tako govorio da Junior Fernandes nije kohezijski faktor u svlačionici, da mi ne treba takav igrač. Istina, kad se vratio iz Turske s posudbe, bio je dobar, ali, eto, i njega su se riješili. Dakle, oba igrača koja ja nisam vidio u svlačionici otišla su iz nje! Što vam to govori? Napravili su upravo ono što sam ja htio napraviti. Samo su to napravili onda kada sam bio smijenjen.

Zapravo, Peteva nije trebalo gotovo ništa ispitivati, rečenice su curile same. Ne, nismo osjetili da je u njima bilo nekog osvetničkog tona, neke želje za obračunavanjem s bivšim klubom. Uostalom, rekao je da je u plavom klubu ostavio prijatelje s kojim je i dalje u kontaktu. Veli da samo govori činjenice te da nema razloga neke stvari zamatati u celofan.

- Nego, vidim da su Olmo i Moro postali standardni, da su, praktički, glavni igrači Dinama. Da je Gojak također standardni, da igra jako dobro. Da se malo našalim, možete li me podsjetiti tko je te momke gurnuo u prvi plan, tko vam je govorio da će biti standardni u prvoj momčadi, da će stalno igrati i vrlo brzo biti glavni igrači?

Zagreb, 210617.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.
Pocetak priprema GNK Dinamo, prvi trening za sezonu 2017/18.
Na fotografiji: Ivajlo Petev.
Foto: Krajac Damir / CROPIX
CROPIX

Gdje su bili prije mene?

Petev nastavlja...

- Bio bi tu i Sosa jer bih mu ja davao priliku. Drago mi je i za Fiolića, šteta što je imao ozljeda. A gdje su ti dečki bili prije nego što sam ja došao? Gdje su bili tih godina prije mene? Igrali su za B momčad. Dakle, ovo što sada gledate i što ćete gledati u budućnosti zapravo je moj Dinamo, moja ideja, moj plan. Samo nema mene. Uz dodatak koji treba ponoviti: da sam ostao, Dinamo bi s ovom momčadi igrao Europsku ligu.

Jasno, pitali smo ga nešto o rečenicama koje je Sammir odaslao iz Kine. Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Dinama optužio je Peteva da je loše radio na ljetnim pripremama kazavši da je to glavni razlog što njegove igre u Dinamu nisu bile dobre.

- Gledajte, ne želim se spuštati na Sammirovu razinu. Ali, eto, čujem da sad dobro igra u Kini, ako je to istina. Pa ako igra dobro, ako se tjelesno dobro osjeća i trči silne kilometre, netko ga je, valjda, spremio na ljetnim pripremama. Ali, dobro, neću o Sammiru... - zaključio je Petev.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:20