CROPIX
VIŠE NEMA KOMPROMISA

BRATKOVA ŠOK-TERAPIJA JE USPJELA Od udarca šake Ivajla Peteva zatresao se stol u Dinamovoj svlačionici, ali i - momčad

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. travanj 2017. 15:09

Bratkova je šok-terapija uspjela, Modri su jučer žestoko nokautirali Cibaliju, a momci koji su istrčali na travnjak pokazali su ono što je Petev tražio: želju, htijenje, borbenost... Kad je tako, onda se i pobjeđuje, zabijaju golovi, vide se lijepe akcije. Naravno, Cibalia je zadnja na ljestvici, mnogi će kazati da nije neko mjerilo, ali zar se ne sjećate one utakmice na početku proljeća u Vinkovcima kad su Modri pobijedili iz onog penala koji to nije bio? I tada je igrala Cibalia, a bilo je gusto, gotovo ravnopravno.

Dakle, kako smo i najavili, Petev je iz udarnog sastava eliminirao Sammira i Ćorića, a dečki koji su ušli umjesto njih opravdali su povjerenje. Amer Gojak, koji je dobio Sammirovo mjesto, postigao je čak četiri atraktivna pogotka glavom i bio igrač utakmice, a Olmo, koji je uzeo mjesto Ćoriću, oduzeo je loptu prije pogotka Soudanija za 2:0 te je asistirao Antoliću za četvrti pogodak. Osim toga, Katalonac je bio jedan od najboljih na travnjaku, uz najboljeg Gojaka te Moru, Antolića i Soudanija. Dakle, Petev je jučer povukao prave poteze, pogodio je baš u svemu.

Sad Petev mora dalje inzistirati na ovome što je ponudio jučer, vidio je koji momci mogu odgovoriti njegovim zahtjevima. Nakon dva poraza i velike krize, s izmjenama u momčadi podigao je igru Dinama, došao do uvjerljive pobjede. Očito je njegova najava da će igrati samo oni koji se bore za momčad, koji ginu na terenu, bila velik motiv za igrače. Pogotovo za Amera Gojaka, koji je jučerašnjom predstavom sigurno kupio mjesto u udarnom sastavu do kraja sezone. Nakon one jučerašnje partije teško je zamisliti da će Sammir opet uhvatiti mjesto u udarnom sastavu. Jer Gojak je, baš kao na pripremama, pokazao da, jednostavno, mora imati mjesta u udarnoj jedanaestorici. Ne samo zbog toga što je zabijao golove već i zbog stava, pristupa utakmici, zbog - svega!

Vrijedi to i za Olma; nakon što je podigao razinu Dinamove igre u Koprivnici, opet je bio dobar. Zanimljivo, i Katalonac je bio među najboljima na turskim pripremama. Da je Petev po povratku u Zagreb vjerovao u njih kao jučer, možda bi danas plava priča drukčije izgledala.

No o tome sad ne treba raspravljati, Petev je jučer napravio dobru stvar izmjenama u momčadi i dobio odgovore na neka pitanja. Sad treba ustrajati na svojoj ideji i viziji, ne smije više ulaziti u bilo kakve kompromise, pred sobom ima sliku momčadi s kojom mora krenuti u finiš sezone.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:01