Screenshot: YouTube
'OSTAVI SMRADA...'

BRUTALAN UDARAC RIJECI U BORBI ZA NASLOV PRVAKA HRVATSKE Zbog ove rečenice vodeća momčad Hrvatske ostaje bez najboljeg igrača baš protiv Dinama!?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 22. studeni 2016. 13:53

Rečenica “Ostavi smrada jednog na miru” izrečena svojim suigračima, ali u prisutnosti suca Andreja Burila, odmah po završetku utakmice između Slaven Belupa i Rijeke, mogla bi koštati Franka Andrijaševića nastupa u derbiju protiv Dinama.

Burilo se očito prepoznao u Andrijaševićevim riječima i ofenzivcu Rijeke pokazao izravni crveni karton zbog kojeg nema spora da je Andrijašević otpao za utakmicu protiv Cibalije. Ono čega se na Rujevici boje je kazna zbog koje bi mogao preskoči i derbi protiv Dinama na rasporedu 3. prosinca.

Ključ njegove kazne leži u tumačenju Burilovih navoda od strane Disciplinskog suca. Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a igrač koji se nesportski ponaša prema suci ili sucima utakmice riječima, pokretima, gestama ili na drugi način za vrijeme igre, poslije igre, na igralištu ili izvan njega može biti kažnjen novčano, zabranom igranja do jednog mjeseca ili do dvije utakmice ako se radi o nedopuštenom prigovoru na odluku suca, bez psovanja ili vrijeđanja, odnosno zabranom igranja od dvije do 12 utakmica, odnosno od jednog do šest mjeseci, ako su njegove riječi protumačene kao psovanje ili vrijeđanje suca.

Potražili smo slične primjere u prošlosti, a ove sezone najbliži je onaj Marka Kolara iz Intera koji je nakon isključenja u prvom kolu kažnjen s dvije utakmice zabrane igranja zbog puno težih psovki upućenih glavnom sucu Damiru Batiniću. Na Rujevici se nadaju da će disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić i to imati na umu.

Linker
20. travanj 2024 01:49