Ronald Gorsic / CROPIX
NA ŠTITU ILI ISPOD NJEGA

VIDEO: MODRI PREDSTAVILI NOVOG TRENERA Petev poslao poruku uoči Hajduka: 'Dinamo će se vratiti tamo gdje mu je mjesto, doći će taj dan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2016. 10:26

Novi trener GNK Dinama Bugarin Ivajlo Petev (41) predstavio se u četvrtak na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama kluba izrazivši pritom zadovoljstvo zbog dolaska na klupu prvaka Hrvatske.

"Sretan sam što sam došao u Dinamo. Uvijek sam želio raditi u ovakvom klubu. Moramo raditi puno kako bi bili svi zadovoljni igrom Dinama i kako bi imali dobar rezultat. Neće biti lako, ali ćemo raditi puno i siguran sam da će se Dinamo vratiti tamo gdje pripada", rekao je 41-godišnji Petev, istaknuvši kako je bio sto posto siguran da želi biti preuzeti zagrebački klub.

Direktor Dinama Tomislav Svetina je za Peteva, koji će Dinamo voditi već u nedjelju na derbiju protiv Hajduka, kazao da je on bio prvi izbor i da jako dobro poznaje zagrebački klub.

"Pred vama je novi trener Dinama koji ga zna jako dobro. Nalazi se na stadionu koji mu je ostao u najgorem sjećanju", rekao je Svetina podsjećajući na 2012. kada je Dinamo izbacio Ludogorec. čiji je Petev tada bio trener, iz Lige prvaka.

"Doveli smo ga jer čvrsto vjerujemo da je on najbolji izbor. Petev je bio apsolutno prvi izbor", dodao je Svetina, napomenuvši da je novi trener inzistirao da vodi utakmicu protiv Hajduka što pokazuje koliko je hrabar.

Govoreći o svom prvom testu, utakmici protiv Hajduka u nedjelju, Petev je kazao kako se nada da će se igra Dinama popraviti u odnosu na onu koja je bila prezentirana u utakmIci Lige prvaka protiv Juventusa te da će napraviti sve da dobro upozna igru splitskog kluba i da se pripremi za utakmicu.

Pritom je naglasio da je važno da Dinamo igra kao momčad.

"Dinamo ima puno odbrih igrača, ali je meni važna momčad. Ako igramo kao momčad, svaki je igrač individualno onda bolji", istaknuo je bugarski trener, dodajući da se nada da će se na terenu moći vidjeti njegova "vizija kao trenera".

"Svaki igrač mora dati sto posto sebe, kako ja kao trener, tako i svi igrači i radnici u klubu", dodao je Petev.

Bugarski nogometni savez (BFU) u utorak je objavio kako je raskinuo ugovor s Petevim koji je prije Bugarske vodio Ljubimec, AEL Limassol i Ludogorec.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:23