Drago Sopta/CROPIX
DEBITIRAJU POJAČANJA

Čačić predstavlja pojačanja: 'Carrasco i Brozović će zaigrati protiv Osijeka!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2012. 14:25

Nakon reprezentativne stanke i dan uoči susreta protiv Osijeka, trener Modrih, Ante Čačić kazao je nekoliko riječi o idućem protivniku Dinama:

- Ovo je jako bitna utakmica za nas. Osijek je neugodan protivnik i moramo biti opezni, sjetite se samo finala Kupa. Iako Osijek dolazi potpuno rasterećen mi iz ove utakmice želimo tri boda, ništa drugo nas ne zanima, kazao je Čačić.

Kako protiv Osijeka?

- Nema tu velikih nepoznanica. Poznavajući Mršića on će na Maksimiru pokušati iznenaditi kontrama. Čeka nas tipična utakmica domaćeg prvenstva u kojoj ćemo kroz stalne napade morati imati strpljenja, brzine, ali i učinkovitosti. Otvornimo li dobro utakmicu bit će puno lakše , ali jednako tako morat ćemo paziti na njihove kontra napade, kazao je Čačić.

Zagreb će po prvi put imati priliku vidjeti dva nova igrača, Bryana Carrasca i Marcela Brozovića.

- Ovo je dobra prilika da spomenuti dvojac dobije određenu minutažu. Carrasco je fizički spreman, unatoč nekim problemima koje smo imali. I Brozović bi po svemu sudeći trebao dobiti koju minutu, on ima već iskustvo igranja na Maksimiru.

Kakva je situacija sa reprezentativcima i Mateom Kovačićem?

- Vida, Šimunić i Kelava su bili već u srijedu na treningu, no Beqiraj je došao tek popodne i trebamo vidjeti u kakvom su stanju. Činjenica što su Vida i Šimunić u odličnoj formi itekako veseli jer će u utakmicama Lige prvaka dosta toga ovisiti o igri naših obrambenih igrača - kazao je Čačić.

Iako nije htio komentirati nadolazeći susret protiv Porta, trener Čačić kratko je prokomentirao koliko utakmica protiv Osijeka može služiti kao priprema za Portugalce:

- Radi se o dvije potpuno različite utakmice i momčadi tako da idemo iz utakmice u utakmicu, svaka je za seba. Naravno, sigurno da u Ligi prvaka ne možemo igrati jednako kao u hrvatskom prvenstvu, a bit će zanimljivo vidjeti koliko smo naučili i napredovali od prošle sezone - kaže trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:46